Diari La Veu del País Valencià
Compromís i València en Comú acorden mesures ‘d’emergència social’
Europa Press / València

En la trobada, celebrada en la seu de Compromís les formacions polítiques encapçalades per Joan Ribó i Jordi Peris han abordat la possibilitat d’aliances que permeten configurar una majoria de progrés en el govern municipal de València. Ambdues comissions han obert aquesta ronda de contactes amb un grau de sintonia valorat “positivament” per les dues parts.

El full de ruta acordat per ambdues formacions, i en sintonia amb l’expressat pels seus respectius representants, Jordi Peris i Joan Ribó, passarà els pròxims dies pel desenvolupament d’un programa conjunt en primer lloc, per a posteriorment estudiar “una estructura de govern municipal capaç de dur-lo a terme amb èxit”.

Ambdues formacions coincideixen a descartar el “clàssic repartiment de croms”, així com les àrees de govern enteses com a “regnes de taifes”. En definitiva, tant Compromís com València en Comú han posat de manifest la seua coincidència en “un projecte integrat de ciutat, plantejat des de les opcions polítiques que arrepleguen el vot de canvi a València”.

Els representants d’ambdues formacions han posat damunt de la taula les mesures “d’emergència social” a implantar en els primers 100 dies de govern. En concret, es tracta, en primer lloc, d’engegar una auditoria ciutadana del deute del consistori, així com una revisió dels contractes del govern municipal amb empreses, per a fer un “seguiment detallat del seu compliment”. Aquest compromís s’estén a l’activació de mesures contra la corrupció i per la transparència.

Paralització de desnonaments

A més, aposten per la paralització dels desnonaments en la ciutat, treballant per a garantir “un habitatge digne a les persones que s’han vist obligades a abandonar la seua llar”, amb mesures com la constitució d’una taula de negociació amb les entitats bancàries.

De la mateixa manera, ambdues parts han coincidit en la necessitat de garantir el subministrament de serveis bàsics com són l’aigua, el gas i l’electricitat a qualsevol persona i, en el cas dels menors, la garantia que se’ls procurarà una correcta alimentació als xiquets i xiquetes, i adolescents que es troben sota el llindar de la pobresa en aquests moments.

Peris ha assenyalat que després de la primera trobada que va mantenir amb Ribó la passada setmana, el plenari de València en Comú va acordar donar suport a la investidura del dirigent de Compromís com a candidat a l’Alcaldia de València, ja que entén que ha de ser ell el primer edil.

Per la seua banda, des de Compromís han explicat que després de la reunió d’aquest dimarts amb València en Comú, la intenció és mantenir sengles trobades amb representants del PSPV i de Ciudadanos.

Comparteix

Icona de pantalla completa