Diari La Veu del País Valencià
El PSPV respon a Oltra: ‘Mai es va plantejar l’opció d’alternar la Presidència’
Europa Press / Madrid

“La presidència és una cosa molt seriosa i ha d’estar recolzada per serietat i estabilitat”, ha recalcat el dirigent socialista després que aquest dimecres la candidata de Compromís a la presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, haja assegurat, en una entrevista en TV3, que s’havia posat “damunt de la taula” la possibilitat d’alternar la presidència entre PSPV i Compromís, encara que es va mostrar més favorable a arribar a un acord permanent.

L’única reunió mantinguda fins al moment entre les tres forces polítiques, PSPV, Compromís i Podem, per a iniciar converses de cara a un possible pacte de Govern es va produir dilluns passat i en ella no es va abordar la qüestió de la presidència, segons van informar fonts socialistes.

Les mateixes fonts van explicar que en dita conversa es va parlar de concretar les bases programàtiques per a la possibilitat d’un acord i només els representants de Podem van deixar anar que a ells els agradaria més que fóra Mónica Oltra la presidenta.

Una opció que descarten els socialistes valencians per entendre que és al PSPV a qui correspon formar Govern, com a segona força política més votada i primera força d’esquerres, ja que el líder del partit més votat, Alberto Fabra, es va descartar per a liderar un procés d’aquestes característiques.

Les fonts consultades van explicar que el PSPV també es troba en converses amb Ciudadanos. L’opció de Govern amb Ciudadanos podria arribar a ser factible només si el PP s’abstinguera en la votació, ja que entre ambdues forces polítiques no sumen els suficients escons com per a aconseguir la investidura. No obstant açò, en aquests moments tot segueix obert al País Valencià i les converses se succeiran al llarg dels pròxims dies. De fet, aquesta mateixa vesprada hi ha convocada una reunió de treball del PSPV amb Compromís i Podem per a abordar qüestions programàtiques.

Oltra i Punset expressen coincidències en la necessitat de canvi del model productiu

Les candidates de Compromís i Ciutadans a la presidència de la Generalitat, Mònica Oltra i Carolina Punset, han mantingut aquest dimecres una trobada, concretament han quedat a menjar a València, on han manifestat les seues coincidències en la necessitat de canviar el model productiu. Segons han informat fonts de Compromís, durant el dinar han experimentat una “gran sintonia personal”.

Així mateix, han incidit que la reunió forma part de la “normalitat democràtica de voler parlar amb tots” i és una mostra de la “predisposició” a estar en contacte amb totes les formacions i que “es pot parlar amb tothom”, han remarcat.

Comparteix

Icona de pantalla completa