Diari La Veu del País Valencià
Francesc Bodí, guanyador del Premi ‘Ciutat de València’ de narrativa en valencià
RedactaVeu / València

La presidenta del jurat, la regidora en funcions Maria Àngels Ramón-Llin, ha anunciat el nom del guanyador, després de la reunió de deliberació que s’ha celebrat aquest matí. Quasi en el mateix moment, la regidora de Cultura en funcions, María Irene Beneyto, ha telefonat al guanyador per a donar-li la notícia i felicitar-lo en nom del jurat i de la Corporació.

Francesc Bodí, natural d’Agres, i resident a Alcoi, ha agraït al jurat l’elecció de la seua obra com a guanyadora del guardó, que consisteix en un premi en metàl·lic de 12.000 euros, i la publicació del text per part del Servici de Publicacions de l’Ajuntament, a més d’una estatueta original de l’escultor Miquel Navarro.

El jurat qualificador ha comptat amb la participació del membre de l’Acadèmia de Cultura Valenciana Àngel Calp, el crític literari José Vicente Peiró, l’editor Josep Lluís Navarro, i l’escriptora Maria Àngels Moreno, guanyadora del Premi Constantí Llombart en l’edició de 2013.

Com és conegut, a fi de poder oferir una compensació econòmica més elevada, des de l’organització dels premis es va decidir en el seu dia convocar les modalitats de valencià i castellà en anys alterns. Així, aquest 2015 ha correspost a les categories de poesia en castellà (Premi Vicente Gaos) i narrativa en valencià (Premi Constantí Llombart), mentre que en l’edició de l’any anterior es van atorgar els premis de poesia en valencià (Premi Roïç de Corella) i narrativa en castellà (Premi Vicente Blasco Ibáñez).

El jurat ha destacat la gran qualitat de les 16 obres finalistes del certamen.

Comparteix

Icona de pantalla completa