Diari La Veu del País Valencià
Marxa crítica ‘Salvem la Lloma’ contra el Manhattan i el Paternavegas

RedactaVeu / Paterna

La marxa ha començat des del centre social de Lloma Llarga i ha comptat amb la presència del diputat de Compromís en les Corts, Juan Ponce, qui ha destacat que el decret de l’Actuació Territorial Estratègica (ATE) del Consell “és pervers perquè es bota, de pam a pam, la participació ciutadana per aconseguir la requalificació, convertint-se en una aberració política on les negociacions són entre el constructor i la Generalitat. I no oblidem les conseqüències mediambientals. Si Paterna va patir greus inundacions al setembre passat, quan desaparega aquesta zona verda es perdrà l’efecte d’absorció de l’aigua d’aquest terreny, amb resultats que poden ser perjudicials per al municipi”.

Loles Ripoll ha subratllat que “la requalificació dels quasi dos milions de metres quadrats que ha d’ocupar tot el ‘pelotasso’ urbanístic del PP ja tira endavant. Afegint a aquesta barbaritat que el casino i els hotels temàtics que hem denunciat, així com els edificis de més de 10 altures que també hi estaran, estaven amagats dins el projecte, sense haver fet cap anunci al respecte. I tampoc ens oblidem dels suposats llocs de treball que són la cortina de fum per a vendre’l: no està clar com es van a crear, quins treballs seran, i per a qui. En Compromís volem ocupació, que es creen llocs de treball, però no a qualsevol preu”.

Segons la regidora, “l’especulació tan brutal del terreny que planeja sobre la Lloma acabarà amb un paratge que té també un valor sentimental per els paterners i paterneres. Un lloc on molts de nosaltres hem vingut amb la família d’excursió, a enlairar el catxerulo, a menjar-se la mona, ara que és l’època. Un indret on, fins i tot, s’han fet campanyes de reforestació a càrrec dels alumnes dels col·legis de Paterna, i que ara es quedaran bocabadats veient com les màquines arrabassen els seus arbres i els canvien pel formigó”.

“Tenim previstes més accions i volem que, com ha passat en la marxa, la ciutadania de Paterna continue implicant-se i reivindique aquest terreny, perquè li pertany. És el futur dels nostres fills i filles, i dels nostres nets i netes”, conclou la regidora Loles Ripoll.

Comparteix

Icona de pantalla completa