Diari La Veu del País Valencià
Ciscar: ‘El PSPV ha d’encapçalar la presidència, si Compromís vol intentar-ho que ho intente’

RedactaVeu / EP / València.

El PSPV, Compromís i Podem esperen tancar dilluns que ve “el programa del canvi” al País Valencià per a començar a parlar llavors de qui hauria de liderar la presidència a la Generalitat. De moment, aquestes formacions ja han trobat “sintonia” en alguns aspectes com en la lluita contra la corrupció, en els desnonaments i un pla de xoc contra la pobresa, però encara està per concretar el desenvolupament d’aquests eixos.

Així ho han assenyalat aquest dimecres en declaracions als mitjans de comunicació la responsable d’Organització de Compromís, Águeda Micó, el sotssecretari de Relacions Polítiques del PSPV, Ciprià Ciscar, i la responsable de Podem, Ángela Ballester, després de mantenir una trobada a tres bandes que s’ha perllongat durant més de dues hores.

Al final de la trobada, Ciscar ha qualificat com a “interessant” la reunió en haver pogut establir “coincidències” entorn de mesures de govern en relació a la lluita contra la corrupció i a mesures per a combatre la pobresa, entre d’altres.

Sobre el tema dels desnonaments, ha indicat que existeix una voluntat “ferma” que açò no es produïsca i que hi haja per part de la Generalitat, els ajuntaments i la Diputació “una nova concepció i recursos per afrontar el fet que la gent no es quede sense habitatge”, ha subratllat.

Referent a açò, Ballester ha assenyalat que “no es pot consentir que una família es quede sense habitatge tot i que n’hi ha buits i els bancs tenen molts recursos”. Per la seua banda, Micó ha apuntat que estan estudiant mesures cautelars per a paralitzar els desnonaments que estan en marxa i el fet de poder anar a parlar amb jutges perquè els diguen el procediment a seguir com a Generalitat per evitar eixes situacions, és a dir, quins canvis de la llei es podrien fer i quins procediments podrien portar a terme.

Davant d’aquestes negociacions, Ciscar confia que per al dia 10 de juny, un dia abans de la constitució de les Corts, aquestes formacions polítiques haurien d’”estar en condicions” d’oferir una majoria de canvi, que és al que s’han compromès. “I no tenim dubtes sobre qui ha d’encapçalar eixe Govern”, ha destacat.

Referent a açò, ha recordat que “els ciutadans han votat, i hi ha una força política amb més vots, que pot intentar formar govern però sembla que no pot; hi ha una segona força amb vots, el PSPV, que té l’obligació d’intentar formar també aquest govern. Si la tercera vol intentar-ho –Compromís–, que ho intente”.

Preguntat si fins al dilluns pensen mantenir reunions bilaterals amb Compromís per a tancar pactes, Ciscar ha respost: “Sempre estem disposats a seguir parlant amb tots per a arribar a un govern de canvi”; i interpel·lat si parlaran amb Ciutadans, ha assenyalat que dialoguen “amb tots en el sentit ampli de cercar mesures de programa o de govern”.

Per la seua banda, Micó ha insistit: “Hui és el primer dia asseguts per a parlar en profunditat del què i tancar-ho el dilluns. A partir de la setmana vinent, respondrem al com i a qui. És bàsic i fonamental abans de plantejar-nos si volem liderar un govern, saber si les forces polítiques també tenen la mateixa intenció que nosaltres. Volem tancar punts per a plantejar el com, plantejarem lideratge de Compromís perquè estem en disposició de fer-ho per resultat electoral”.

D’altra banda, la representant de Podem ha incidit que la seua formació “té clar que donarà suport a un govern en el qual no estiga el PP i que no estiga presidit pel PSPV”. No obstant açò, ha matisat que “açò no lleva perquè no puguem treballar des del parlament i que les línies del canvi entre els tres partits que estem treballant es puguen recolzar també des d’un grup parlamentari”.

“Nosaltres no pensem que el canvi que necessita la ciutadania puga estar liderat pel PSPV-PSOE i sí que pensem que Compromís representa aquest canvi que la ciutadania ha demandat”. Interpel·lada llavors per si no descarten formar un govern amb Compromís, ha dit: “Nosaltres no volem ocupar butaques i no és la nostra vocació entrar en el govern, sinó des de la posició que al final estiguem, treballar per aquest canvi”.

Comparteix

Icona de pantalla completa