Diari La Veu del País Valencià
Puig avisa d’un possible pacte amb Ciudadanos, mentre negocia amb Compromís i Podem
Europa Press / RedactaVeu / València

El candidat socialista, en una entrevista en ‘Los desayunos de TVE’, ha assenyalat que formar govern entre PSPV i Compromís és “el que dóna, en principi, més estabilitat”. En qualsevol cas, ha assegurat que ” Ciudadanos és un actor important amb el qual cal comptar”.

“Més enllà del govern que isca, vull mantenir una bona relació amb tots els partits”, ha ressaltat Ximo Puig, qui ha afegit que “en aquests moments del que es tracta és de no obrir fronts”.

El dirigent del PSPV ha assenyalat que “en un sistema parlamentari qui té la iniciativa de formar govern és el més votat”, però ha ressaltat que ja que, en aquest cas, “ha decidit esborrar-se” el PP, “correspon al segon partit intentar-ho”.

Preguntat per si creu que la qüestió sobre qui ocuparà la presidència de la Generalitat serà un problema, ha respost que “no hauria de ser-ho”. “Nosaltres no contemplem cap tipus de problema en l’Ajuntament de València. El més votat és Compromís en aquest cas i el raonable és que l’alcalde siga el senyor Ribó”, ha manifestat.

En aquest sentit, creu que tampoc pot estar “en discussió” la presidència del Consell perquè “sinó estaríem parlant que els vots socialistes solament serveixen per a donar suport als altres i no són igual de dignes per a ser aprovats”.

Humilitat

Al seu judici, “és sorprenent que hi haja dirigents polítics que se senten amb una autoritat moral superior per a dir que els vots socialistes són bons per a donar suport però no són bons per a tindre suport”. Per açò, ha demanat “humilitat” i creu que cal donar suport a opcions polítiques només si hi ha “reciprocitat”. “Ens juguem molt tots els valencians i tots els partits”, ha ressaltat.

Inquirit pel que tem trobar en els calaixos del Consell si accedeix a la presidència, Puig ha assegurat que ja li estan arribant “molts papers” que alerten de “problemes greus”. Com a exemple, ha indicat que per a despesa sanitària falten “més de mil milions d’euros que s’han de suplementar per a arribar a cap d’any”.

Ximo Puig considera que per a “reconstruir” el País Valencià faran falta “totes les possibilitats, braços i mans”, i per açò ha insistit en la seua proposta dels Pactes de la Generalitat, que consistirien en acords entre partits polítics, empresaris, sindicats i universitats”.

Comparteix

Icona de pantalla completa