Alfonso Rus renuncia com a candidat del PP a l'Ajuntament de Xàtiva

L'alcalde en funcions està suspès de militància a causa d'un presumpte cas de corrupció relacionat amb una empresa de la Diputació de València
4 juny 2015 01:00h
Alfonso Rus abans d'una roda de premsa.
ACN / Xàtiva

Segons recull l'acta de la junta electoral de Xàtiva, amb data d'aquest dijous, Alfonso Rus ha renunciat a ser candidat de la llista així com de les obligacions derivades d'aquesta condició. El PP d'Alfonso Rus, que governava amb majoria absoluta des de 1995, va perdre 6 regidors, situant-se com a tercera força al consistori. El PSPV-PSOE va obtenir 7 regidors i EUPV 5. Compromís, amb 3 representants, i C's amb 1 completen l'ajuntament.

Alfonso Rus també va ser apartat de la presidència del partit a la demarcació de València però continua com a president de la Diputació de València, amb les funcions delegades de manera temporal en el seu vicepresident.

Les gravacions on presumptament se'l pot escoltar comptant bitllets i al·ludint a presumptes comissions van aparèixer un cop que el PP ja havia presentat les llistes municipals, amb Alfonso Rus optant a la reelecció a l'alcadia de Xàtiva. Així, tot i estar suspès de militància, Rus pot encapçalar la llista com a independent sense que els populars tingueren cap més opció que retirar-la si no volien que fóra candidat.

En diverses compareixences i declaracions públiques ha negat que siga la seua veu la que apareix en les gravacions i ha insinuat que era un complot des de dins del mateix PP per apartar-lo.
 

 
next