Diari La Veu del País Valencià
Una sentència anul·la la denúncia de l’Acord de 2010 de professorat interí
RedactaVeu / València

La Federació d’Ensenyament valora que aquesta sentència condemna la denúncia unilateral, per part de la patronal de l’ensenyament públic, de l’acord anterior i considera que es defensa, una vegada més, el valor de la negociació col·lectiva enfront de les imposicions d’un govern autoritari. Destaca, a més, que la sentència retorna el marc legal a l’acord de 2010 que CCOO PV va liderar i va aconseguir per a tot el col·lectiu.

El sindicat reconeix la seua limitació per no poder conèixer com de tots els possibles resultats futurs d’un procés judicial seria el que al final prevaldria i s’alegra que aquesta via de defensa dels drets laborals haja donat la raó a la defensa dels acords aconseguits en la negociació i subscrits pels representants de treballadores i treballadors.

La FE CCOO PV, com a sindicat signatari d’aquest Acord de mínims que va substituir al denunciat per Conselleria, considera complits els objectius que es va fixar en el seu moment quant a la protecció del professorat amb major antiguitat.

Subratlla que gràcies a açò es va evitar que centenars de persones amb serveis hagueren deixat de treballar els últims dos anys. En aquest sentit, l’Acord de 2013 va ser la protecció per a eixes persones, que no han hagut de passar dos anys sense treballar esperant una sentència o un canvi de govern que propiciara un altre nou marc legal.

CCOO PV considera que Conselleria ha de donar totes les facilitats perquè el professorat interí torne a ser ordenat segons els criteris contemplats en l’anterior Acord.

Comparteix

Icona de pantalla completa