Joan Ribó serà alcalde de València

El PSPV donarà suport a Compromís
5 juny 2015 01:00h
El candidat de Compromís, Joan Ribó (esquerra) i el candidat del PSPV-PSOE, Joan Calabuig, aquest divendres.
ACN / València.
 
Compromís per València i el PSPV-PSOE preveuen tancar la setmana vinent un acord perquè Joan Ribó (Compromís) siga nou alcalde de València amb el suport de socialistes i València en comú. Així ho ha manifestat als mitjans Ribó a l’eixida de la reunió amb el socialista Joan Calabuig, qui, al seu torn ha dit, que donarà suport i que podria participar en el govern municipal. Tots dos han coincidit en remarcar els aspectes comuns dels seus programes i en desvincular aquestes negociacions a les que s'estan produint entre els dos partits per al govern de la Generalitat Valenciana. Al respecte, Calabuig ha dit que la negociació a València "seguirà avançant independentment d'altres situacions".

Calabuig ha qualificat com a "constructiva i positiva" la reunió amb Joan Ribó i ha mostrat la seua preocupació per "la situació d'emergència social i ètica" de la ciutat. En aquest sentit, ha assenyalat que ha proposat mesures d'aplicació immediata.

El dirigent del PSPV ha explicat que els dos portaveus han parlat de coincidències en els seus programes i ha dit que les converses continuaran la setmana vinent. "Si es donen les condicions la nostra voluntat és la de participar en el govern de la ciutat".

En relació a les negociacions entre el PSPV-PSOE, Compromís i Podemos per a la Generalitat Valenciana, Calabuig ha insistit que "València té una dinàmica pròpia" i ha assenyalay que "hui no preveiem cap més opció" que no siga la de donar suport "a la força majoritària del canvi", referint-se a la llista encapçalada per Joan Ribó.

Sobre les converses per al govern valencià, Calabuig ha assenyalat que els acords "s'han de desenvolupar amb responsabilitat a tots els nivells que s'està dialogant".

Al seu torn, Joan Ribó ha expressat que "totes les persones que estaven preocupades perquè a València no s'arribara a un acord dir-los que la preocupació la poden anar rebaixant i aquelles persones que estan desitjant que no s'arribe a un acord, dir que ho sentim però que no es realitzaran els seus desitjos".

Així ha iniciat la seua intervenció el candidat de Compromís, que ha manifestat que "arribarem a un acord per canviar aquesta ciutat i n’hi haurà un la setmana vinent".

Un govern entre tres, no un regne de taifes

Joan Ribó ha exposat que hi ha coincidència de programes amb el PSPV-PSOE i també amb València en comú i que l'acord serà "un govern entre els tres" però ha advertit que no ha de ser un "regne de taifes" sinó que cadascú treballarà sobre un acord de programes en comú.

En aquest sentit, ha indicat que hi ha coincidències en aplicar mesures de xoc com l'obertura de menjadors escolars a l'estiu i mesures contra els desnonaments així com la gestió de molts espais culturals que no s'utilitzen.

El candidat de Compromís ha admès que les negociacions per al govern de la Generalitat Valenciana han afectat les de València ciutat però ha dit que la situació a la capital valenciana s'està solucionant i que "València ha aconseguit els suficients graus de llibertat perquè ens posem a negociar i avancem en aquest tema, independentment d'altres que necessitem que es resolguen".

En les darreres eleccions municipals, el PP de Rita Barberá va aconseguir 10 regidors (perdent la meitat dels que tenia). Compromís va ser la segona força amb 9, seguida dels 6 de Ciutadans, 5 del PSPV-PSOE i els 3 de València en comú. La suma de les tres forces de centre-esquerra aconsegueixen els 17 escons que fan la majoria absoluta.
 
 
next