Ciscar: El pacte ‘està en risc’ després de l'exigència de Mollà perquè Oltra siga presidenta

Pasqual Mollà (Compromís): ‘La credibilitat política del canvi és major amb Oltra com a presidenta de la Generalitat’
9 juny 2015 01:00h

RedactaVeu / València.

Tancat el pacte programàtic de govern de la Generalitat Valenciana negociat per PSPV, Compromís i Podem ahir dimecres en el Botànic, continua encallat pel que fa a qui serà el president o presidenta de la Generalitat. Sembla que aquest pacte és com el Dragon Khan, amb pujades i baixades vertiginoses que poden dur al fracàs el canvi al País Valencià.

La disputa entre Ximo Puig i Mònica Oltra és un espectacle poc gratificant per als interessos dels valencians. I més després que de dos representants de la “nova política valenciana”, Ciprià Ciscar i Pasqual Mollà feren unes declaracions explosives al finalitzar la reunió del tripartit.

Anit, després de la reunió dels tres partits d’esquerra, va saltar la bomba amb unes declaracions que va realitzar un dels negociadors de Compromís, Pasqual Mollà i que el PSPV considerà “desafortunades” i que “posa en risc el pacte”.

Mollà va advertir que "el canvi no és una qüestió aritmètica sinó política" i que "la credibilitat política del canvi és major" amb Oltra com a presidenta de la Generalitat.

Sobre aquest tema va argumentar que Compromís i Podem sumen més escons que el PSPV i la formació que dirigeix Pablo Iglesias ja ha expressat la seua preferència per la candidata de Compromís. "Òbviament en aquest tema no estem d'acord" i cal seguir parlant del tema, va dir.

Sobre aquest assumpte, a l'eixida de la reunió, Ciprià Ciscar (PSPV) també va incidir que demà dimecres s'haurà de parlar "sobre el qui” per a determinar "amb major exactitud" el que "constitueix un programa de govern".

Preguntat sobre qui ha de decidir el Consell, ha recalcat: "Nosaltres no tenim cap dubte de la persona que ha d'assumir la presidència del Govern perquè el PSPV és la primera força política en l'esquerra i açò ho mantindrem. El candidat és Puig", va subratllar.
 

Fonts de la direcció del PSPV, posteriorment i després de les declaracions de Paqual Mollà, lamentaren que la postura de Compromís era "desafortunada" i aquestes declaracions "posen en risc el possible pacte perquè no hem avançat en res".

Així, han insistit que la legitimitat ve perquè són els més votats de les forces de l'esquerra. "A 48 hores de la constitució de les Corts el de Compromís insisteix que Oltra siga presidenta".


next