Diari La Veu del País Valencià
Romeu (PSPV) demana la fi de la monarquia, aombrada per corrupció
EFE / València.

El sotssecretari i portaveu del PSPV, Francesc Romeu, advoca per a l’estat espanyol per “un sistema més democràtic com la república” davant una monarquia que, segons defensa en el seu blog, “a part de no ser transparent, està aombrada per la corrupció i el descrèdit”.

En una entrada publicada ahir titulada: “Preparada l’abdicació del rei?”, Romeu respon a la pregunta assegurant que “açò és el que sembla tenir ja preparat RTVE”.

La veritat,afig, “és que el cansament no solament és del rei, la societat espanyola també ho està, d’una monarquia que, a part de no ser transparent, està aombrada per la corrupció i el descrèdit”.

Segons el portaveu dels socialistes valencians, “el que sí seria una vergonya és la seua abdicació en aquest moment de crisi social, institucional i econòmica que estem vivint, de la qual alguna responsabilitat també té la monarquia”.

Francesc Romeu considera que “les institucions que representen els ciutadans han de ser transparents, democràtiques i basar-se en els principis d’elecció universal i d’igualtat”.

“Per açò, millor un sistema més democràtic com la república que pot canalitzar millor les solucions que la societat espera, sobretot, donant més llibertat, control, participació, igualtat i vot secret”.

En el seu compte de la xarxa social Twitter, Romeu es felicitava anit que dit comentari en el seu blog era ja “un dels més vists” de la seua pàgina personal, per la qual cosa donava “moltes gràcies a tots i totes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa