Diari La Veu del País Valencià
Podem: ‘Un Consell en minoria presidit pel PSOE amb C’s no representa el canvi’
RedactaVeu / València

Antonio Montiel estima que la decisió del PSPV és “precipitada” i ha destacat que “és temps de responsabilitat per a fer que les expectatives i demandes de la gent es col·loquen en el centre de l’acció política”.

Així mateix ha advertit que un Consell en minoria presidit pel PSPV-PSOE amb el suport de Ciutadans, que hauria de comptar amb l’abstenció del PP, no representa el canvi pel qual els valencians i valencianes van votar el passat 24 de maig, sinó el recanvi, o pitjor, el “cambiazo”.

Montiel ha insistit que Podem no entén “aquestes estratègies de negociació que passen per tibar la corda” i ha insistit a fer una crida a la responsabilitat i al sentit comú que els ciutadans estan demandant per a aquest moment històric, perquè s’articule “un govern que siga capaç de donar solucions en lloc de passar el temps discutint per llocs o butaques”.

Podem, tal com ha afirmat en diverses ocasions, reconeix en els resultats de les eleccions del 24 de maig “una voluntat de canvi, materialitzada en la majoria que representen Compromís i Podem” i ha insistit a emplaçar el PSOE “al fet que decidisca si forma part d’aquest canvi o s’alia amb el recanvi”.

Montiel ha agregat que Podem “treballa pel canvi: pel canvi del govern, però també pel canvi en la forma de fer política. I actituds poc responsables són pròpies de l’estil polític que volem bandejar”.

També ha recordat que Podem va ser qui va propiciar el diàleg inicial entre PSOE i Compromís, reunió que va desembocar en l’acord aconseguit ahir en el Jardí Botànic de València per a traçar un full de ruta que servisca com a acció de govern a un govern progressista.

D’aquesta trobada, ha recordat, va sorgir la iniciativa de crear una comissió formada pels tres partits que van assistir a la reunió que, després de diverses trobades, havia acordat un document conjunt sobre el “què” . Podem, ha advertit, assistirà a la reunió que entre els tres partits havien acordat mantenir dimecres, en el qual havien de concretar-se objectius com l’impuls d’un pla de xoc contra la pobresa i de rescat ciutadà i l’aposta pels serveis públics; un altre contra la corrupció i d’aposta per la transparència i altres mesures que propicien un canvi en el model de finançament i en el sistema productiu, qüestions que són les que preocupen a aquest partit, “que no està en política per les butaques”.

Comparteix

Icona de pantalla completa