Diari La Veu del País Valencià
AE-Agró demana ‘coherència’ en la gestió de les dunes del Port de Sagunt
RedactaVeu / Sagunt

El col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Camp de Morvedre “aplaudeix” que l’ajuntament de Sagunt vulga posar en valor la platja del Port de Sagunt i les seues dunes amb els nous cartells que ha instal·lat. En ells el consistori informa a veïns i turistes de la importància del cordó dunar. Especialment destaca el valor de la seua vegetació associada, la flora dunar, que permet estabilitzar les dunes i conservar l’arena de la platja.

Però, “per desgràcia, l’ajuntament de la capital del Camp de Morvedre no predica amb l’exemple” i demana a veïns i turistes un respecte cap a la flora dunar que després el consistori no practica, segons denuncia AE-Agró.

Així, durant els darrers dies, a escassos metres del cordó dunar, s’ha pogut contemplar un cartell que alertava de la fumigació amb productes tòxics de la vegetació del passeig marítim. “Per descomptat, aquesta fumigació química té un impacte negatiu en la flora dunar –apunta Agró-, com també el té l’ús de maquinària pesant per a la neteja parcial del cordó dunar ja que, a més a més de destrossar la vegetació de la platja, el pas de les màquines aplana i destrueix el cordó dunar”.

Aquesta “manca de respecte” de l’ajuntament pels valors ambientals de la platja del Port ha arribat “fins el punt de tallar l’únic senillar (Phragmites australis) que resistia en aquest punt del litoral de Sagunt” i això malgrat que aquesta actuació “té un impacte evident per a la vegetació tallada, però també afecta negativament a les diferents espècies d’ocells que habiten a la platja”.

Per tots aquests motius, AE-Agró Camp de Morvedre, com a entitat que porta més de dues dècades treballant per la conservació dels valors naturals de les platges de Sagunt, demana “coherència” en la gestió de la platja del Port i respecte per part del consistori a la flora dunar.

“Ja n’hi ha prou d’abusos. Basta ja de fumigacions a menys de 5 metres de la platja. I basta ja de maquinària que xafa la vegetació incipient de les de dunes. Perquè així mai no es consolidarà el cordó dunar del qual presumeix l’ajuntament de Sagunt en els cartells recentment instal·lats”, subratlla el col·lectiu ecologista.

“Si volen destrossar l’ecosistema dunar, ho estan aconseguint amb aquest tipus d’actuació. Però, si realment el volen conservar, necessitem menys aparença i més coherència. Menys dir i més saber fer. Esperem que el pròxim equip de govern de la ciutat ho entenga i siga coherent en la gestió de les platges de Sagunt”, conclou.

Comparteix

Icona de pantalla completa