Diari La Veu del País Valencià
CCOO denuncia la imposició de l’administració electrònica per falta de personal
RedactaVeu / València

En les oficines de la Seguretat Social del País Valencià treballen 195 persones menys des de fa cinc anys, la qual cosa suposa un 7,34% menys de plantilla. La previsió de CCOO, que ha realitzat un estudi sobre les edats del personal, és que, en els pròxims deu anys, les jubilacions als 65 anys arribaran a més del 40%, mentre que la taxa de reposició no arriba a l’1%. La falta de personal i la privatització gradual del servei són els motius que el sindicat considera que estan de fons.

Per a Juan Cruz, secretari general de la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO PV, “estan pervertint un instrument que des del sindicat valorem i compartim, com és el de l’administració electrònica, impossibilitant l’accés a part de la ciutadania que no té ordinador o Internet”. Allò preocupant, afig, és que s’havien facilitat espais en les oficines amb ordinadors i personal per a atendre eixos casos i ara s’estan eliminant en algunes d’elles, i limiten el seu ús o bé la possibilitat d’impressió.

“S’està derivant ja a moltes persones a gestories privades pera determinats tràmits i s’estan produint situacions de tensió entre personal funcionari i usuaris”, constata Galàn. Alhora que s’empitjora el servei per la falta de personal al qual no es substitueix ni quan estan de baixa, s’estan privatitzant necessitats estructurals per elevades quanties. 3 milions d’euros per a la lluita contra el frau, que es tradueixen en huit treballadors externs; 120.000 euros per a una compilació de normativa internacional destinats a quatre treballadors durant quatre mesos; l’externalització del servei d’informàtica o del telèfon d’atenció són solament alguns exemples.

Accions de denúncia de la situació

Eva Hernández, secretària de Serveis Públics de CCOO PV, ha explicat les accions desenvolupades pel sindicat per a denunciar aquesta situació, com la recollida de més de 9.000 signatures entre la plantilla, un escrit davant Delegació de Govern o les explicacions que s’han demanat a les Comissions Provincials de l’INSS. Dimarts que ve 16 de juny tindrà lloc la reunió de la Comissió Executiva de l’INSS en la qual hauran de donar explicacions als representants de CCOO.

Un moment de la roda de premsa celebrada aquest dimarts.

El sindicat urgeix a l’Administració a prendre mesures raonables per a assegurar l’atenció pels tres canals als quals la ciutadania té dret: telefònica, personalitzada i electrònica. Exigeix així mateix l’obertura de la negociació per acabar amb el dèficit de personal.

Comparteix

Icona de pantalla completa