Diari La Veu del País Valencià
Campanya conjunta per potenciar la tradició artística i musical al País Valencià
Sixto Ferrero / València

Les distintes federacions valencianes que centren la seua activitat en la música, la tradició i el folklore musical al País Valencià acaben de plantejar una campanya conjunta per tal de potenciar el coneixement de la tradició artística i musical al territori valencià. La campanya està pressupostada en 2’9 milions d’euros i compta amb dues línies d’actuació.

La iniciativa va ser de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), la qual va estar efectuant a través del seu president Pedro Rodríguez, uns contactes previs amb els presidents de les federacions sense ànim de lucre involucrades: José Ramón Peinado de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana (FFCV), José Cantó de la Federació de cors de la Comunitat Valenciana (Fecocova) i Joanjo Trilles de la Federació valenciana de dolçaina i tabalet (FVDiT), així la proposta es va entregar a les principals formacions polítiques abans de les darreres eleccions (de 24 de maig de 2015).

El projecte conjunt està pressupostat en 2’9 milions d’euros i “suposaria aglutinar 939 associacions al voltant d’una campanya d’intercanvis (2’5 milions d’euros) i activitats comarcals de les associacions de les quatre federacions (400.000 euros)”. Els presidents “han sol·licitat al pròxim consell un suport ferm per a aquesta iniciativa que impulsaria les activitats musicals i potenciaria el coneixement de la tradició artística valenciana”.

El projecte contempla la idoneïtat de la xarxa “extensa de centres, sales i auditoris que posseeixen les diverses associacions”, així com “les diferents cases de cultura municipals”.

Entre les diverses justificacions que aporten per avalar la campanya conjunta, destaca que, si s’executa suposaria “una mostra de l’excel·lència i el talent dels joves músics, coralistes i ballarins d’Alacant, Castelló i València, i de la riquesa folklòrica del poble valencià”.

La reunió mantinguda pels presidents per dur endavant la campanya comptà també amb la presència de Belén Muñoz, gestora cultural de l’Associació de professionals de la dansa de la Comunitat Valenciana (APDCV), ja que l’entitat federativa es troba avaluant la seua participació en el projecte i les fórmules per encaixar la seu participació en la iniciativa.

Comparteix

Icona de pantalla completa