Tobies Grimaltos i Manel Baixauli, Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians

Carles Miret i Estruch s'enduu el VI Premi de poesia Manel Garcia Grau amb 'Auir'
10 juny 2015 01:00h
ACN / Barcelona

El jurat ha revelat aquesta tarda el veredicte dels premis que reconeixen les millors obres d'autors valencians publicades en llengua catalana durant 2014. Aquest jurat ha estat format per Isabel Garcia-Canet, Octavi Monsonís i Ramon Xavier Rosselló en els gèneres de poesia, literatura infantil i literatura juvenil; i per Anna Moner, Vicent Usó i Silvestre Vilaplana en els gèneres d'assaig, narrativa i teatre.

Els Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians els convoca l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC) des de 1991. Amb 25 edicions s'han erigit com uns dels premis més importants de la literatura catalana al País Valencià, amb un caràcter especial pel fet de ser obra publicada.

A més dels guardons esmentats, la junta de l'AELC al País Valencià ha decidit atorgar el Premi de Difusió de la literatura catalana a la Societat Coral El Micalet. D'altra banda, i com a novetat, en el marc dels Premis també es presentarà el VI Premi de poesia Manel Garcia Grau, que convoca la Universitat Jaume I de Castelló amb la col·laboració de l'AELC. El premi ha recaigut en Carles Miret i Estruch, que s'endurà els 3.000 euros del premi per l'obra 'Auir', que publicarà l'editorial Perifèric. El jurat d'aquest Premi ha estat format per Antoni Albalat, Josep Lluís Roig -guanyador de l'edició anterior- i Marisol González.

Els premis es lliuraran aquest divendres a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València, en el transcurs d'una vetllada presentada per Francesc Anyó en què s'homenatjarà el poeta Marc Granell, amb un parlament de Maria Josep Escrivà. La vetllada també comptarà amb les actuacions musicals de la cantautora Manuela Alandes, que interpretarà cançons compostes a partir de textos dels socis de l'AELC, i de Borja Penalba amb Francesc Anyó, que interpretaran poemes de Marc Granell.

Posteriorment, al mateix Octubre CCC, tindrà lloc un sopar al qual s'han inscrit més de cent persones del món literari i cultural valencià, entre els quals hi ha confirmada la presència de Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes.
 
next