Diari La Veu del País Valencià
El professorat interí es manifesta a Alacant
Europa Press / Alacant

La marxa, que ha estat organitzada per STEPV, la Coordinadora de Professorat Interí (CPI), i l’Associació de Funcionariat Docent Interí (AFID), ha començat davant les escales de l’IES Jorge Juan, i ha finalitzat a les portes de la delegació del Govern valencià a la capital alacantina, després d’haver recorregut diversos carrers del centre de la ciutat.

Així, al voltant d’un miler de professors, segons estimacions dels convocants, i entre 600 i 700, d’acord amb les fonts policials, s’han mobilitzat “per defensar els llocs de treball del professorat interí davant d’una mesura de Conselleria que considerem una imposició”, ha indicat en declaracions als periodistes el portaveu alacantí de CPI, Julián Jiménez.

La manifestació ha estat encapçalada per una pancarta amb el lema ‘Professorat Interí en Lluita. Per una educació pública de qualitat’, i alhora s’han mostrat altres amb missatges com ‘Interí, que no t’esborren, ni un pas enrere’; ‘PP go home, estic estudiant anglés’; ‘Més dignitat per al professorat’, o ‘Reacció de servei d’informació secreta Pública. RIP’.

Alhora, han expressat càntics com ‘consellera dimissió’ i ‘no som mestres d’usar i llençar’, han vestit samarretes verdes en les quals s’han identificat com treballadors de l’educació pública, i han fet sonar botzines i xiulets.

Per la seua banda, Jiménez ha expressat la ‘satisfacció’ de les organitzacions convocants davant del seguiment de les jornades de vaga. “De moment hem aconseguit que s’òbriga la mesa de negociació, que és el que preteníem, tot i que el que volem és que cap professor dels quals la Conselleria vol acomiadar, uns 8.000, perda el seu lloc de treball”, ha asseverat.

Segons la seua opinió, en “qualsevol treball es valora l’experiència, per la qual cosa no és normal que mitjançant un decret es permeta tirar al carrer als interins, que han estat donant-ho tot per l’educació pública”, ha apuntat. El portaveu de la CPI, després de preguntat-li per quina ha estat l’oferta d’Educació fins ara, ha emfatitzat que ha ofert “fum, perquè qualsevol dels esborranys suposarien la pèrdua de moltíssims llocs de treball”, un fet que els organitzadors de la mobilització no estan disposats a tolerar”, tal com ha assegurat.

Comparteix

Icona de pantalla completa