Diari La Veu del País Valencià
Diego Gómez (Compromís) serà alcalde d’Alzira quatre anys després de l’acord amb PSPV i EUPV
Xavier Pérez / Alzira

Les negociacions amb el PSPV es tensaren a meitat de setmana pel conflicte a nivell de País Valencià entre socialistes i nacionalistes. Però el problema més important és que la candidata socialista Isabel Aguilar exigia un any d’alcaldia a Compromís, cosa a què la coalició es va negar en rotund.

Al final, s’ha aplegat a la solució que Aguilar siga la vicelacaldessa. Per altra part, les negociacions amb el regidor d’EUPV Ivan Martínez, segons ha pogut saber La Veu han sigut “exemplars”.

De moment, un dels punts que més sol interessar, el del sou del primer edil, es resol amb la mateixa quantitat que Gómez rep per la seua labor docent: 2.500 euros nets al mes. Cal recordar que l’anterior alcaldessa Elena Bastidas cobrava 4.930 euros al mes.

Precisament dues mesures relacionades amb l’educació seran de les primeres que té previst impulsar quan siga nomenat alcalde demà dissabte: la intenció de Gómez és mantenir oberts els menjadors escolars durant l’estiu per a assegurar que els xiquets de les famílies més necessitades puguen tenir almenys un menjar de qualitat al dia.

Representants del PSPV, Compromís i EUPV després de tancar el pacte a Alzira

Així mateix, qui serà nomenat alcalde de la ciutat demà dissabte en un ple que començarà a les dotze del migdia té previst intentar dialogar amb l’encara consellera d’Educació, María José Catalá, per a exposar-li de nou la situació del col·legi Gloria Fuertes, on alumnes i professors han de suportar altes temperatures a causa de deficiències en la construcció segons va reconèixer la mateixa Catalá en una recent visita a Alzira.

Comparteix

Icona de pantalla completa