Diari La Veu del País Valencià
Montiel: ‘Podem forma part del canvi, però no del Govern’
RedactaVeu / València

El secretari general de Podem, Antonio Montiel, ha assegurat que el paper de Podem és ser garant de l’acompliment d’aquest acord des de les Corts Valencianes, i que aquesta formació política forma part del canvi sense que açò signifique integrar-se en el Consell. “Podem forma part del canvi, però no del Govern”, és el titol de la nota de premsa que ha fet arribar aquest divendres als mitjans de comunicació.

Montiel ha recordat que Podem ha defensat des del començament de les negociacions que no formaria part d’un Consell presidit pel PSPV-PSOE, “i no hem canviat de criteri”, ha advertit. En aquest sentit, ha explicat que vigilarà que el PSPV-PSOE “estiga a l’altura de l’exigència de canvi que demanda la ciutadania”.

Així mateix, Montiel ha manifestat que a Podem li haguera agradat que el canvi es visualitzara en la persona que encarnarà la presidència del Consell, però ha explicat que aquesta decisió “no ens correspon; no depenia de nosaltres”. En qualsevol cas, el síndic del grup parlamentari Podem, ha insistit que estan satisfets amb el resultat polític que reflecteix l’Acord del Botànic i ha advertit que vetllaran pel seu acompliment des de les Corts Valencianes.

“Un acord a quatre” perquè inclou la societat valenciana

Montiel ha assenyalat que l’acord polític subscrit ahir “és un acord a quatre” perquè inclou, a més dels tres partits signataris, la societat valenciana, com va quedar reflectit amb la presència de col·lectius cívics en l’acte i el nom de l’acord, que remet al primer ‘Salvem’ que es va formar a València com a símbol de la lluita ciutadana contra les polítiques del Partit Popular.

Comparteix

Icona de pantalla completa