El tripartit acaba amb 20 anys de PP en l'ajuntament d'Alacant

Guanyar Alacant, Compromís i PSPV donen l'alcaldia al socialista Gabriel Echávarri
13 juny 2015 01:00h
Gabriel Echávarri, bou alcalde d'Alacant (PSPV).
EP / Alacant

Echávarri ha aconseguit 21 vots, després del suport a última hora dels sis regidors de Ciudadanos per a, segons ha dit el cap de llista, José Luis Cifuentes, "donar seguretat al canvi i per a assegurar l'estabilitat institucional". No obstant açò, Ciudadanos no entrarà en el futur equip de Govern.

Per la seua banda, Asunción Sánchez Zaplana, candidata del PP a l'Alcaldia, ha rebut el suport dels huit regidors del seu grup.

Echávarri ha rebut el vot a favor dels sis regidors del PSPV, els sis de Guanyar Alacant (GA) i els tres edils de Compromís, amb els quals conformarà el nou equip de govern. Els 15 regidors han mostrat el seu vot al candidat socialista públicament, encara que és secret, en compliment d'una de les condicions de l'acord de governabilitat que anit van signar els tres partits de la coalició.

En l'oposició estaran aquesta legislatura el PP, amb huit edils, i Ciudadanos, amb sis. L'edil electa per Ciudadanos María del Carmen Sánchez Zamora ha renunciat a la seua acta i el seu lloc ha sigut ocupat per Fernando Sepulcre.
 
next