Paco Salom (Compromís), nou alcalde de Carcaixent

La legislatura ha començat aquest dissabte dia 13, de manera simbòlica, en un escenari nou: l’Auditori de les Dominiques. Per evitar les aglomeracions i els problemes generats en anteriors actes d’investidura en la sala de plens de l’Ajuntament, que té un aforament molt reduït, l'acte s'ha obert a la ciutadania en un espai més ampli i còmode. Davant més de 250 persones a l’Auditori, Paco Salom ha estat investit amb majoria absoluta nou alcalde de Carcaixent: 12 vots a favor i dues abstencions.
13 juny 2015 01:00h
RedactaVeu / Carcaixent
 
D’aquesta manera, i sense pactes previs d’investidura amb altres partits, els 10 regidors de Compromís acaren el repte de governar en solitari. S’obri així una etapa nova al consistori municipal, en què el diàleg, la transparència i el consens en seran protagonistes principals.

Paco Salom ha reconegut que la situació en què es troben les finances municipals és complicada, i que els quatre anys de legislatura “no seran una travessia fàcil”. Per això mateix, en el seu discurs, el nou alcalde de Carcaixent ha fet una crida als cinc partits de l’oposició a col·laborar per millorar Carcaixent: “Tots hem repetit durant la campanya, d'una manera o una altra, que volem introduir noves formes de fer política municipal, amb realisme i sentit comú; des de la participació, el diàleg i la pluralitat; amb la transparència per bandera. I que ens preocupa la realitat de moltes famílies, afectades per la crisi i les conseqüències de l'atur. Si realment eixe és el compromís que tots teníem, fem-lo bo, i esforcem-nos tots perquè siga així”.
 
Paco Salom s’ha compromés a treballar durant els pròxims quatre anys “per resoldre els problemes i les necessitats de les persones que vivim a Carcaixent, i per deixar els nostres fills, filles, nétes i néts un poble amb més oportunitats de futur que l'actual”.
 
En el torn de les intervencions dels diferents grups amb representació en la corporació municipal, Desirée Palma ha avançat la voluntat del grup Compromís de construir una legislatura "basada en el diàleg, el consens i amb el desig d'arribar a acords amb la resta de grups en aquells punts que milloren la vida dels carcaixentins".
 
 
Salvador Ferrer, en nom del PP, ha desitjat al nou alcalde una gestió "fructífera i eficaç".
 
David Pedrón ha afirmat que el PSOE treballarà "per les famílies, les persones i Carcaixent en general".
 
Juanjo Llopis, en representació d'UxV, s'ha mostrat disposat a fer una "oposició fiscalitzadora i exigent".
 
Juan Albert, portaveu de Gent de Carcaixent, ha mostrat il·lusió per la gent jove que s'incorpora a la corporació municipal i ha donat un vot de confiança al nou govern "malgrat les diferències ideològiques".
 
Finalment, Carles Albert, portaveu de Reiniciem, ha mostrat "mà oberta per dur endavant projectes realistes i consensuats amb la ciutadania".

La intervenció de Paco Salom ha finalitzat amb una crida a la ciutadania perquè opine i participe de forma activa en el dia a dia de la política i dignifique, amb la seua presència i amb les seues aportacions, la política municipal. El nou equip de govern establirà mecanismes efectius perquè aquesta participació siga real.
 
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next