Diari La Veu del País Valencià
Compromís, PSPV, CET i EUPV revaliden el pacte i investeixen Sanchis alcaldessa de Godella
RedactaVeu / Godella

“Vull reconèixer a la meua família el sacrifici que fa diàriament i la seua preocupació constant”, ha comentat l’alcaldessa visiblement emocionada en el seu discurs d’investidura i ha recordat que “ens trobem davant nous temps per a la política, noves formes de construir el nostre futur i la nostra meta serà sempre avançar cap a una societat més justa”.

El partit que va aconseguir més vots el 24 de maig, no obstant açò –encara que amb un considerable descens respecte d’eleccions anteriors– havia sigut el PP –5 regidors– que estarà acompanyat, en la bancada de l’oposició per Ciudadanos–2 regidors–. El portaveu dels populars, José María Musoles, va dirigir les seues paraules més dures als socialistes, a qui va retraure la seua decisió d’associar-se amb Compromís, CET i EUPV. “Fem responsable el PSOE de tot el que puga passar per haver deixat el Govern en mans de l’esquerra més radical”, va assegurar.

Salvador Soler, portaveu dels socialistes va respondre “sorprès per la intervenció del líder popular” que “nosaltres mai eludirem la nostra responsabilitat i estem molt orgullosos de poder dir que hem consolidat que en aquest poble, durant 12 anys, hi haja un govern d’esquerres que permeta a la gent viure millor; però, sobretot, estic orgullós perquè la meua filla, hui, està orgullosa de mi”

.

Joan Alonso, que va assumir la portavocía de Compromís, va destacar que “assistim a un apoderament històric de la societat i anem a treballar per la transparència i per la defensa del territori que és el que la gent ha demanat en les urnes”.

Disposat a col·laborar «pel bé de Godella des de la humilitat de les persones que estimem a la nostra terra» es va mostrar Sento Cotanda (Ciudadans) mentre que Carmen Esteve (CET) va recordar el seu compromís “amb les persones i, fonamentalment, amb les més necessitades”. Finalment, el portaveu d’EUPV, Joan Cardo, va explicar el sentit del seu vot i la seua entrada en el Govern i va agrair a la resta de forces de l’esquerra que «des del primer dia van comptar amb nosaltres i ens van dir que havíem d’estar en les negociacions i formar part del govern; i estem ací perquè un pacte implica maduresa política”.

L’aliança ha permès una redistribució de les Àrees de Gestió de manera que Compromís, a més de l’Alcaldia, es farà càrrec d’Urbanisme, Personal, Mancomunitat, Contractació, Esports, Comunicació i Modernització, Serveis Municipals i Agermanament. Per la seua banda, el PSPV-PSOE assumirà les Regidories de Joventut, Benestar Social, Promoció Econòmica, Igualtat, Educació, Trànsit, Obres i Protecció Civil. CET serà qui es responsabilitze d’Hisenda, Sanitat, Participació Ciutadana, Agricultura i Medi ambient i, finalment, EU gestionarà les àrees de Cultura, Festes, Biblioteca i Promoció del Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa