Diari La Veu del País Valencià
PSOE murcià i valencià, front comú per defensar el transvasament Tajo-Segura
Europa Press / Múrcia

Les executives dels dos partits han anunciat que treballaran conjuntament i s’han plantejat un calendari d’actuacions. Elaboraran un estudi econòmic i jurídic, presentaran esmenes al pla de la conca del Tajo en el termini de sis mesos establert, i desenvoluparan una campanya de divulgació per explicar les conseqüències que té l’esborrany per al futur dels dos territoris.

Així ho han fet saber el secretari general del PSRM, Rafael González Tovar, i el secretari general del PSPV, Ximo Puig, després de mantenir una reunió a la qual també han assistit diputats i altres càrrecs institucionals i orgànics de les dues organitzacions polítiques. En esta trobada, les dos executives han acordat crear una comissió per coordinar totes les actuacions amb vista al futur.

Puig ha destacat que l’esborrany del pla de la conca del Tajo “és una amenaça seriosa, de mort, al transvasament Tajo-Segura”, i recorda que les condicions que planteja l’esborrany “fan impossible durant molt de temps la construcció de l’aqüeducte”.

González Tovar lamenta que l’esborrany del pla de conca del Tajo, tal com està plantejat, “ve a dir que els murcians i valencians paguem en efectiu i en directe, que després veurem si ens tornen alguna cosa al llarg del temps, perquè és un pagament en diferit, impossible de complir”.

Davant d’aquesta situació, els socialistes murcians i valencians es proposen mostrar una posició “de fermesa, de seguretat i d’harmonia entre dos regions que no estan disposades a abaixar els braços, perquè ens estem jugant el futur”, afegeix Puig.

La seua intenció és que el president del Govern, Mariano Rajoy “diga si creu en la mediterrània o no, perquè fins ara, totes les decisions que pren són en contra del Mediterrani, en infraestructures, en finançament i en capacitat de garantir l’aigua per sempre i per a tots de veritat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa