Diari La Veu del País Valencià
Jordi Mayor (PSPV), assumeix la veu del poble de Cullera amb el suport de Compromís i C’s

RedactaVeu / Cullera.

Després de prometre el càrrec, en el seu primer discurs davant la corporació, l’alcalde socialista -que relleva en el càrrec el ‘popular’ Ernesto Sanjuán- ha anunciat una bateria de mesures que el nou govern municipal engegarà al llarg dels pròxims mesos i ha assenyalat la lluita contra l’atur i la pobresa social, així com l’impuls de les polítiques socials i d’un nou model turístic, com les grans prioritats del nou executiu ciutadà del canvi.

La primera d’elles es farà efectiva des d’aquest mateix dilluns perquè, tal com es va comprometre en campanya electoral, després de signar el decret de constitució de govern Jordi Mayor ordenarà als funcionaris municipals l’elaboració d’una proposta de bases per a la creació d’una borsa d’ocupació pública, transparent i rotatòria. Amb ella es garantirà la igualtat d’oportunitats en l’accés al treball del consistori.

Sobre aquest tema, Major ha proclamat “la fi de l’’endollisme’ i de la política clientelar en l’ajuntament” i ha precisat que cap polític participarà en els processos de baremació o selecció del personal. Així mateix, ha avançat que també es consensuarà amb la resta de forces polítiques la creació d’una borsa d’emergència social per a contractar persones en risc d’exclusió social i sense ingressos.

Cullera, “ciutat lliure de desnonaments”

En el vessant social, ha assenyalat que amb l’estalvi que s’aconseguirà en els salaris polítics aquest estiu s’obriran els menjadors escolars perquè cap xiquet de Cullera passe fam, convocarà els directors de bancs per a demanar-los la paralització dels processos de desnonaments en el municipi i aconseguir que aquesta siga una “ciutat lliure de desnonaments”. En la mateixa línia, ha advertit que el consistori deixarà de treballar amb aquelles entitats financeres que tiren veïns al carrer quan aquests no puguen pagar per falta de recursos.

L’impuls de la transparència, d’una democràcia participativa, la reducció dels costos del govern i del nombre d’assessors, la renúncia a les despeses de representació i dels cotxes oficials, així com l’engegada d’una auditoria del deute i l’aposta per l’educació i la cultura han centrat la resta de mesures que ha desgranat Major.

En to polític, l’alcalde ha fet una crida al diàleg i el consens a la resta dels partits polítics per a obrir un nou temps polític que aconseguisca recuperar la confiança dels ciutadans en els seus representants públics. Finalment, Major s’ha felicitat perquè el canvi que els ciutadans van triar en les urnes el passat 24M és des de hui efectiu i “des de hui Cullera torna a tenir un govern del poble i per al poble”. Citant Vicent Andrés Estellés, el primer edil ha assegurat que com a primer edil es guiarà sota la premissa d’assumir la veu del poble.

Comparteix

Icona de pantalla completa