Dimecres es presenta la 10a edició de la campanya ‘Llegir en valencià’

Les històries d’amor, tractades des de perspectives variades i ambientades en municipis del territori valencià, seran les protagonistes
15 juny 2015 01:00h
RedactaVeu / València

‘Llegir en valencià’ és l’única campanya de promoció de la lectura en valencià on hi ha implicades nombroses entitats públiques i privades que treballen per un objectiu comú: fomentar la lectura i promocionar el valencià. A més a més, la campanya dóna a conèixer els paisatges i la cultura del poble valencià gràcies a l'ambientació de les onze històries.

Com demostra el fet d'arribar a la desena edició, la campanya ‘Llegir en valencià’ és una iniciativa que està plenament consolidada, ja que té un gran impacte social i arriba a milers de lectors gràcies al diari Levante-EMV, que distribuirà els llibres entre el 21 de juny i el 26 de juliol. Com l’any passat, els llibres es distribuiran també amb el diari Información d’Alacant, entre el 5 de juliol i el 9 d’agost.

L’acte de presentació serà conduït per l’humorista i guionista Eugeni Alemany. Es preveu l’assistència de tots els organitzadors i patrocinadors (Fundació Bromera, Levante-EMV, Información, Consum, Caixa Popular, Acadèmia Valenciana de la Llengua, Diputació de València, Diputació d’Alacant, Universitat d’Alacant, Direcció General de Cultura de la Generalitat Valenciana, Terra Valenciana, Escola Valenciana i Consell Valencià de Cultura), així com d’una bona representació dels col·laboradors i d’entitats adherides.

Aquesta campanya consolida un camí de col·laboració i unió d’esforços que la Fundació Bromera va impulsar ara fa deu anys. A més dels patrocinadors, ‘Llegir en valencià’ compta amb el suport de més de 50 institucions, tant públiques com privades, com ara Pollos Planes i els Ajuntaments de l’Alcúdia, Alcoi, Burjassot, Canals i Peníscola, municipis on estan ubicats els paisatges que apareixen en els llibres de ‘Llegir en valencià. Paraules d’amor’. Per a la Fundació Bromera és tot un privilegi comptar amb un suport del món econòmic, social i polític valencià tan sòlid per tal que la rellevància social i cultural de la iniciativa continue creixent i, alhora, faça augmentar el nombre de lectors.
 

Paraules d’amor

En la 10a edició, ‘Llegir en valencià, paraules d’amor’ convida els lectors a llegir històries on l’amor, tractat des de diversos punts de vista, serà el protagonista: l’amor adolescent, el desamor, l'amor de joventut, les segones oportunitats, l'amor filial, etc. Cada un dels onze llibres s'ubica en una localitat del territori valencià: Peníscola, Alboraia, Burjassot, el barri d’Orriols a València, Alcoi, l’Alcúdia, Catarroja, Borriana, la Font d’en Carròs i Potries, Pego i Canals.

Una col·lecció d’11 títols que presenta al lector un seguit de narracions de gran qualitat literària, escrites per a l’ocasió per autors valencians consolidats i amb gran projecció: Joan Pla, Gemma Pasqual, Joanjo Garcia, Francesc Gisbert, Pasqual Alapont, Maria Jesús Bolta, Àngels Moreno, Vicent Enric Belda, Josep Millo, Vicent Sanhermelando i Mercè Climent. En el disseny de les cobertes, creades exclusivament per a cada títol, s’ha comptat amb una gran nòmina d’il·lustradors valencians: Ana Juan, Eli M. Rufat, Ramon Pla i Manuel Boix, entre altres.

Finalment, cada llibre inclou un poema d’amor relacionat amb el tema del volum, extret de l’obra d’algun poeta valencià clàssic o actual. També contenen informació complementària sobre els escenaris de la història i altres curiositats que conviden el lector a visitar els pobles i comarques de la nostra terra. A més, hi ha recomanacions d’altres lectures i la secció el ‘Glossari’ amb la definició de les paraules i expressions més curioses o desconegudes.

El primer llibre, ‘Tu eres la reina’, de Maria Jesús Bolta, es repartirà gratuïtament el diumenge 21 de juny amb el diari Levante-EMV. Fins al 26 de juliol, els llibres de la col·lecció es podran aconseguir amb el diari Levante-EMV cada dissabte i diumenge per només 1€, a excepció del primer, que es llança de manera gratuïta amb el diari del 21 de juny.

Enguany, com en les darreres edicions, també s’ha creat un espai web per a la campanya (www.llegirenvalencia.org), on trobarem tota la informació detallada: el calendari de distribució, entrevistes que es publicaran al diari Levante-EMV, recomanacions d’altres lectures i el concurs per a guanyar vals de compra per als supermercats Consum, vals de compra per a la botiga en línia Terra Valenciana, vals de compra per a les botigues de Pollos Planes i vals de menú per a dos persones per a consumir en els restaurants La Parrilla de Pollos Planes.
 
next