Diari La Veu del País Valencià
El jutjat processa l’exalcalde de Cullera per l’incendi de la muntanya
ACN / Sueca

El jutjat creu que hi ha indicis de delicte d’incendi per imprudència greu, penat amb 9 anys de presó. La magistrada inclou en el procés l’exregidor de Festes, Andreu Piqueras, per uns fets que varen succeir el 26 d’abril de 2014.

La magistrada instructora considera que hi ha indicis per jutjar els dos acusats, que varen autoritzar els focs malgrat que els Bombers havien comunicat la situació de risc extrem d’incendi decretat pel Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana.

En aquest sentit, es constata l’existència d’un fax remès pels Bombers on s’especificava que en aquesta situació “queden prohibits els espectacles pirotècnics que van a celebrar-se en terreny forestal o en la franja de 500 metres al voltant del mateix”. Malgrat la comunicació, l’exalcalde de Cullera “va ordenar el llançament del castell que estava previst per a aquesta nit, amb coneixement i sense oposició” del regidor de Festes.

Les investigacions se’n deriven de sengles denúncies de Compromís i Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) la Fiscalia Superior del TSJ del País Valencià contra l’exalcalde de Cullera.

La magistrada explica que “el castell es va situar en zona forestal i com a conseqüència de les condicions climàtiques, es va iniciar un incendi que es va quedar a escassos metres” d’uns habitatges que van haver de ser desallotjades .

En l’acte de procediment abreujat, que deixa la causa preparada per a judici, la magistrada considera que els fets “són constitutius d’un delicte d’incendi per imprudència greu” de l’article 358 del Codi Penal. Amb aquesta decisió judicial es posa fi a la instrucció i trasllada al fiscal i a les acusacions perquè es pronunciïn sobre l’arxiu de la causa, l’obertura de judici oral o la pràctica de diligències complementàries.

Imatge de l’incendi a la muntanya de Cullera. Foto: ACN.

Comparteix

Icona de pantalla completa