Diari La Veu del País Valencià
Amplien la zona de protecció del Paratge Natural ʹla Murta i la Casellaʹ d’Alzira
RedactaVeu / Alzira

El Consell ha aprovat el nou Pla Especial de Protecció que ha de regir la gestió del Paratge Natural Municipal ʹla Murta i la Casellaʹ en els pròxims anys. El nou decret arreplega, entre d’altres, l’ampliació del Paratge Natural Municipal, incorporant dins del seu àmbit, la zona d’esbarjo i l’aparcament situat a l’entrada de la Murta.

El nou Pla Especial, que substitueix a l’anterior (en vigor des de març de 1996), estableix un nou marc de gestió. Té, com a objectius principals, la gestió del paratge integrant la conservació amb la millora i usos sostenibles de la diversitat biològica, així com assegurar el manteniment dels destacables valors naturals i paisatgístics (relleus de la Serra de les Agulles i Cavall Bernat, Fresneda de l’Ombria de la Murta…), amb un important patrimoni històric (ruïnes del Monestir de la Murta, forns de calç, murs de maçoneria de pedra seca…). Valors que, conjuntament, conformen i donen caràcter a un espai emblemàtic, diferent i únic dins el País Valencià.

Una de les actuacions immediates és l’aprovació d’un Pla d’Usos que definisca, de manera concreta, en quines condicions es poden realitzar les activitats permeses. El seu esborrany es va redactar el passat estiu i, en l’última reunió del Consell del Paratge Natural Municipal realitzada a principis d’aquest mes, es va decidir iniciar la seua revisió.

El regidor de Medi ambient, Enrique Montalvá, ha mostrat satisfacció per l’aprovació del nou Pla Especial del Paratge Natural ʹla Murta i la Casellaʹ. “Aquest nou marc ha de permetre’ns seguir treballant en la millora i conservació d’aquest espai natural, alhora, que es treballa en la millora d’altres, també de gran valor, com són la Muntanyeta o la llera del riu Xúquer al seu pas per la ciutat, per tal d’incorporar-los a la xarxa d’espais de valor natural d’Alzira”.

Comparteix

Icona de pantalla completa