Diari La Veu del País Valencià
Alacant acull la seua primera Diada Muixeranguera

RedactaVeu / Alacant.

Alacant serà testimoni de la I Diada Muixeranguera, organitzada per la Muixeranga d’Alacant, el proper 21 de juny. A partir de les 12.30 hores les colles muixerangueres seran les protagonistes d’un espectacle mai vist a la ciutat. Més de 50 dolçaines i tabals posaran el toc musical a aquest esdeveniment, que se celebrarà a l’avinguda Alfons X el Savi.

La Nova Muixeranga d’Algemesí, la Conlloga de Castelló i les dues muixerangues de València són algunes de les colles que acompanyaran la Muixeranga d’Alacant en aquesta diada històrica. En definitiva, una fita única que reunirà 12 colles muixerangueres, una trobada on colles de més trajectòria compartiran plaça amb les de més recent creació.

La Diada Muixeranguera d’Alacant –que es podrà seguir a les xarxes socials amb l’etiqueta #Muixalacant– serà una jornada carregada de sorpreses. Configurada en tres rondes, totes les colles tindran l’oportunitat de fer les seues figures. La Muixeranga d’Alacant aprofitarà l’esdeveniment per a estrenar-se amb una figura de 4 pisos, la Torreta. La Diada acabarà amb una espectacular figura de la Nova Muixeranga d’Algemesí amb l’ajuda de les altres 11 muixerangues.

Després de l’actuació, els muixeranguers i muixerangueres s’aproparan a la plaça dels Estels per veure la tradicional mascletà de Fogueres junt a la resta dels alacantins.

Comparteix

Icona de pantalla completa