Diari La Veu del País Valencià
Compromís insisteix que Oltra siga portaveu del Consell
RedactaVeu / EP / València

“Crec que ho faria molt bé i és una de les peticions que hem fet, a partir de demà s’anirà concretant tot”, ha indicat Enric Morera a preguntes dels periodistes sobre les converses amb els socialistes per a formar govern després de la primera reunió de la Mesa.

Segons ha assegurat, el procés “va bé perquè hi ha un clima de confiança i de treball en equip, pensant que hi haja un canvi sòlid, que resolga els problemes de la gent i que puga iniciar una nova etapa de millora substancial en molts àmbits, el social, l’econòmic i el democràtic”.

“Bon clima per a concretar ràpidament un nou govern”

Des de Compromís volien “un acord global, que s’ha expressat bé a nivell municipal” i, segons Morera, “com s’ha generat aquest clima de confiança que s’ha expressat en la votació en la Mesa, en la configuració dels ajuntaments i en la presentació de l’Acord del Botànic”, considera que “hi ha un bon clima perquè es puga concretar ràpidament un nou govern, el govern de l’Acord del Botànic”.

Respecte al nombre de conselleries, aposten per “un govern que no incremente les conselleries, com a molt una, la de transparència i responsabilitat, i que hi haguera una mirada també a consellers que no foren de partits”.

Competència “més específica” de Presidència

Segons Morera, “sembla un gran encert poder donar un espai de presència a aquelles persones que no participen directament en la vida pública a través dels partits o coalicions, però sí directament des d’una presència en altres entitats representatives de la societat. “Seria 4-4-2 en principi, però tot s’ha d’anar concretant, demà hi haurà una reunió i s’aniran concretant posicions”, ha comentat. Entre els temes que hauran d’anar concretant els negociadors, ha citat una possible “competència més específica” de Presidència, més enllà del “contingut polític” que té ja de per si mateix.

Per la seua banda, el president de les Corts, el socialista Francesc Colomer, ha manifestat que li consta que estan treballant “amb la màxima responsabilitat” en les converses amb Compromís, encara que desconeix “el detall exacte” perquè li “correspon fer una altra labor”.

Preguntat per les informacions sobre que ell podria fer-se càrrec d’alguna conselleria, ha replicat: “No sé, jo futuribles ni els he fet mai en la meua vida ni tampoc els faré ara. No sé la vida democràtica on et porta”, ha resolt. Colomer també ha destacat que el PSPV “és un partit que té molta cultura de govern, per tant té un sentit de la responsabilitat històrica molt present”, i s’ha mostrat “convençut que finalment hi haurà un desenllaç positiu per a la governança, perquè hi haja un executiu que responga a la realitat democràtica expressada pels valencians, que han demanat canvi, un canvi on el partit socialista i la resta de forces han de jugar un paper cabdal”.

Comparteix

Icona de pantalla completa