Diari La Veu del País Valencià
Podem proposa la limitació de càrrecs de confiança adscrits a la Mesa de les Corts
RedactaVeu / València

Els diputats d’aquest grup parlamentari han presentat un escrit en el qual assenyalen que en la primera reunió celebrada per la Mesa de les Corts Valencianes els van comunicar que el personal de suport als membres d’aquest òrgan “acostuma a ser personal de confiança nomenat directament per cada membre de la Mesa amb càrrec al pressupost de la Cambra”.

En concret, es tracta de dos càrrecs de confiança en el cas de cada vicepresident i secretari i fins a un màxim de catorze càrrecs que podien ser designats fins ara per part del president de la institució.

Tot açò, indiquen els diputats de Podem, “configura un important nombre de personal de confiança susceptible de ser adscrit a la Mesa de les Corts mitjançant aquest mecanisme”.

El criteri d’aquest grup, agreguen, és que “a més de la limitació del nombre de llocs a adscriure a la Mesa, aquests es reserven per al seu acompliment per personal funcionari d’aquesta cambra legislativa, reduint-se així el nombre de personal denominat com ‘de confiança’ al mínim imprescindible i prèvia justificació adequada i suficient”.

Així, els parlamentaris de Podem proposen que la Mesa “assumisca i instrumente de la forma més eficient en termes de despesa pública, aquesta nova filosofia de gestió de les diferents administracions públiques” amb la finalitat d’aconseguir reduir la despesa pública innecessària per a destinar-ho a finalitats d’interès social.

Comparteix

Icona de pantalla completa