Diari La Veu del País Valencià
Exigeixen la dimissió de l’alcalde de Crevillent (PP) per un article que nega l’holocaust nazi
RedactaVeu / Crevillent

En aquest sentit i després que l’eurodiputat valencià del PP, González Pons, haja anunciat que denunciarà al Parlament Europeu el tuït antisemita de Guillermo Zapata, el dimitit regidor de Cultura de l’Ajuntament de Madrid, Compromís convida també al dirigent del PP al fet que porte a Brussel·les l’article publicat per l’actual alcalde (PP) de Crevillent i exvicepresident de la Diputació d’Alacant i exigisca la “dimissió immediata” del regidor.

“Si González Pons no té l’article, des de Compromís estem disposats a fer-li’l arribar”, assenyala el líder local de la formació política que demanda al PP i Ciudadanos que siguen “coherents” i exigisquen la dimissió de César Asencio amb la mateixa “vara de mesurar” que han utilitzat per a demanar la dimissió de l’edil madrileny Guillermo Zapata.

“En democràcia, amb aquest tipus de declaracions no hauria de poder ostentar-se cap càrrec públic”, assevera el portaveu municipal de Compromís en la localitat de la qual és alcalde César Asencio des de 1995, any en el qual es va fer amb la vara de comandament gràcies al suport d’un edil de Falange.

En l’article publicat al juliol de 1980 pel diari Información l’actual alcalde de Crevillent manifestava que “el jueu durant tota la seua vida s’ha dedicat a viure a costa dels altres”. Igualment, qüestionava l’assassinat de sis milions de persones en els camps de concentració sobre la base “d’un estudi detallat que ens mostra que és fals”.

Segons el primer edil de la localitat, César Asencio, el relat oficial sobre l’holocaust nazi pretén “desprestigiar el nacionalsocialisme” i el cobrament d’indemnitzacions per part d’Israel “per uns crims que no ha comès Alemanya”.

Cal recordar que César Asencio ha pogut revalidar el càrrec d’alcalde gràcies a l’abstenció dels dos edils de Ciudadanos, als qui el portaveu de Compromís a Crevillent insta a explicar “com és possible que parlen de regeneració democràtica”.

Comparteix

Icona de pantalla completa