Diari La Veu del País Valencià
La dependent en vaga de fam, ʹmolt febleʹ després de 14 dies però diu que aguantarà
RedactaVeu / València

La dona afectada per una infecció crònica en els ossos, que el passat 11 de març va iniciar una vaga de fam per exigir que li concedisquen el grau de ʹgran invalidesaʹ per la seua malaltia, ha assegurat estar “esgotada” i “molt feble”, encara que aguantarà fins a aconseguir el que demana.

Dolors Carrasquilla es va encadenar el 6 de març entre el Palau de la Generalitat i la plaça de la Verge de València i cinc dies després va iniciar una vaga de fam per a reclamar a l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) tornar al grau d’invalidesa que li van rebaixar en 2010, quan va arribar al País Valencià des de Catalunya.

El mateix dia en què iniciava la vaga de fam, un tribunal mèdic li va realitzar una nova valoració, però segons ha assenyalat Carrasquilla, van desestimar ʹdirectamentʹ revisar el seu grau d’invalidesa absoluta a gran invalidesa.

Per açò ha continuat amb la protesta i, encara que no segueix encadenada, roman en el mateix lloc en una tenda de campanya per poder aguantar la falta d’ingesta d’aliments.

Amics de la dona i representants dels col·lectius que li donen suport acudiren ahir a l’edifici de l’INSS del carrer Bailén de València, on llegiren diversos comunicats i sol·licitaren una reunió amb la directora provincial de l’organisme.

En el comunicat, Carrasquilla afirma que té les “energies considerablement minvades” i “l’ànim apallissat” encara que “d’alguna manera injuriat per les accions o omissions de persones amb responsabilitat política”.

“Amb la cara cada vegada més alta vull ressaltar que no he vingut a demanar almoina, solament demane justícia. Demane allò que en el seu moment se’m va concedir a Catalunya i que al País Valencià m’han robat quan he estat en el pitjor moment de la meua salut”, afirma.

En el comunicat, Dolors Carrasquilla assenyala que encara espera una contestació de la Conselleria de Sanitat “sobre el tema del copagament farmacèutic”. També assegura que seguirà fins a ʺl’últim sospir” i fins les “últimes conseqüències” i adverteix que deixarà de prendre tot tipus de medicació, alguna imprescindible per a la seua salut.

“Tenen Loli per a estona, amb el meu maquillatge, la meua dignitat i el meu somriure per davant he descobert que hi ha moltes Lolis i que hui Loli som tots, així que aquesta lluita continua”, conclou.

Comparteix

Icona de pantalla completa