Diari La Veu del País Valencià
Joan Ribó es desplaçarà als actes públics en un utilitari

RedactaVeu / EP / València.

L’alcalde de València, Joan Ribó (Compromís), ha explicat aquest dimecres que els dos cotxes d’alta gamma que utilitzava la seua predecessora en el càrrec, Rita Barberá, han sigut traslladats a les instal·lacions del Parc Mòbil Municipal, mentre es decideix què fer amb ells, ja que s’estudia posar-los en venda. Un d’aquests vehicles, segons ha explicat el primer edil, està blindat i “té un consum que supera els vint-i-tants litres per cada 100 quilòmetres”.

Joan Ribó ha assistit al seu primer acte públic com a alcalde -a la clausura d’un seminari de la Policia de Barri- en un Ford Mondeo. “És un supercotxe i, a més, està fabricat a València”, ha manifestat l’alcalde, qui ha indicat que és un cotxe “normal” que solen utilitzen els serveis municipals.

Al treball a peu o en bicicleta, i als actes en utilitari

“Per què un alcalde no pot anar en un cotxe semblant?”, s’ha preguntat el primer edil, qui ha advocat per ser “normals”. Així, ha explicat que “de casa al treball” anirà amb bici o caminant, però per als “actes oficials” emprarà un utilitari.

Joan Ribó entrant a l’Ajuntament el passat dilluns. Foto: Miguel Lorenzo.

L’alcalde ha assenyalat que a València “hi ha moltes coses sense utilitzar o mal utilitzades”, i s’ha referit, entre altres, als solars buits, i que la seua intenció és “donar-los alguna utilitat pública”, referint-se a la utilització de determinats espais i infraestructures, amb poc o nul ús com a contenidors culturals.

En altre ordre de coses, i pel que fa a si renovarà a l’intendent de la Policia Local, nomenat per Rita Barberá, Ribó ho ha negat. “Jo em fie de les persones i les avaluaré pel seu treball i eficàcia, mai pel que pensen ni per qui els ha escollit”, ha ressaltat.

Comparteix

Icona de pantalla completa