Diari La Veu del País Valencià
El PP rebutja instar a la retirada de símbols franquistes

RedactaVeu / Agències / Madrid.

En concret, les proposicions no de llei relatives als símbols i carrers amb reminiscències franquistes portava la signatura del PSOE i Esquerra Plural, mentre que va ser Amaiur qui va presentar la que feia esment als títols, reconeixements i honors. Les tres han tingut el suport de tots els grups de l’oposició.

Estàtua del dictador. Foto. EP.

Sixto defensa l’eliminació del finestral del Banc d’Espanya a Alacant

Per la seua banda, Ricardo Sixto, d’IU-ICV, ha defensat l’eliminació de tots els monuments d’exaltació franquista que segueix havent-hi a Alacant, inclòs l’escut que encara pot veure’s en la vidriera del pati d’operacions de la sucursal del Banc d’Espanya d’aquesta ciutat, així com que es reanomenen els carrers que encara tenen noms que remeten a la dictadura.

A Alacant, a la seu del Banc d’Espanya, situat en la Rambla Méndez Núñez número 31, apareix un escut franquista en la vidriera; al seu torn, en la seu d’Economia i Hisenda i Duana d’Alacant (Moll de Llevant) en la façana principal, en el buit que ocupara inicialment un rellotge mural, es troba un escut de la dictadura franquista d’uns 50 centímetres de diàmetre.

En el municipi de Quart de Poblet, es pot observar en la porta principal de la façana de l’Hospital General Bàsic de la Defensa de València (C/ L’Alitrá, s/n Quart de Poblet, València), un escut preconstitucional espanyol. València també acumula un nombre important de símbols preconstitucionals.

Pintura de Franco en una església de València.

El diputat Ricardo Sixto (IU). Foto: La Veu.

Comparteix

Icona de pantalla completa