Diari La Veu del País Valencià
Compromís assumirà 5 àrees del Govern de València, PSPV 3 i València en Comú 2
RedactaVeu / EP / València

Així ho va anunciar ahir dijous l’alcalde de València, Joan Ribó, als mitjans de comunicació, després de mantenir una trobada amb els líders de les altres forces polítiques que conformaran el nou equip de Govern.

Així mateix, el regidor Peris ha indicat que hi haurà un portaveu a càrrec del PSPV i que hi haurà un altre adjunt de la seua formació política, encara que ha reconegut que en la reunió que tindrà lloc aquest dijous es precisaran “un poc més” els papers i les funcions de la distribució.

Compromís: Mobilitat, Interior, Medi Ambient i Canvi climàtic

D’aquesta manera, Compromís s’encarregarà de les àrees de Mobilitat i Espai Urbà; Govern Interior; Cultura; Medi Ambient i les polítiques de Prevenció del Canvi Climàtic i Desenvolupament Humà.

PSPV: Desenvolupament Sostenible, Habitatge, Protecció Ciutadana

Per la seua banda, el PSPV estarà a càrrec de les àrees de Desenvolupament Econòmic Sostenible; Desenvolupament Urbà i Habitatge; i Protecció Ciutadana.

Foto: EP.

Valencià en Comú: Participació, Drets i Educació, Joventut i Esports

València en Comú assumirà Participació, Drets i Innovació Democràtica i una àrea vinculada als assumptes d’Educació, Joventut i Esports.

Ribó: “Un govern amb tres peus”

Per a Ribó, després d’aquest repartiment al nou Govern municipal ja tenen “el quadre pintat en impressionista” per a, d’aquesta manera, aquest dijous “posar la pintura” i decidir sobre les delegacions i els portaveus. Al seu judici, la distribució és “raonable” i “proporcional” i permet començar a articular el nou govern. “Es tracta d’un pas important en poc temps i que revela que a València hi haurà un govern amb tres peus que es compromet a treballar en conjunt per a no fer regnes de taifes i treballar des de la pluralitat”, ha sostingut. En aquest sentit, ha incidit que sobre els grans temes de la ciutat hi ha un acord “explícit” que es desenvoluparan “conjuntament per les tres formacions polítiques”.

PSPV: “Repartiment raonable i equilibrat”

Per la seua banda, el portaveu del PSPV ha mostrat la seua “satisfacció” perquè s’haja avançat en l’estructura del nou equip municipal, al mateix temps que ha indicat que es tracta d’un repartiment “raonable i equilibrat” que permetrà donar “passos ferms” per a avançar en l’acció del nou govern “progressistes” de València.

Així mateix, ha recalcat que faran “tots els esforços possibles” en la reactivació econòmica i d’ocupació en la ciutat i que aportaran tots el seu coneixement per a donar “l’impuls” que “reactive i pose dempeus” València.

València en Comú: “Hi ha sintonia”

En similars termes s’ha pronunciat Peris, qui també ha admès sentir-se “satisfet” pel “gran pas endavant” que s’ha donat amb aquest acord que “mostra que la sintonia ja no és a nivell de filosofia de programa polític, sinó també d’organització de l’estructura de govern que reflecteix la presència dels tres i constitueix un únic govern”, ha insistit.

Preguntat sobre què pot aportar la seua formació política, Peris ha subratllat que València en Comú oferirà la perspectiva de fer “noves formes de fer política en la ciutat” en relació amb la participació ciutadana, la transparència o sobre qüestions d’innovació democràtica. Així mateix, ha defensat que està d’acord amb realitzar consultes ciutadanes perquè els valencians puguen opinar sobre qüestions que afecten la ciutat però “s’han d’articular bé perquè estiga tot ben regulat i estructurat i d’una forma correcta”.

Finalment, l’alcalde de València considera que amb aquesta distribució “tots guanyem”. En aquesta línia, ha reconegut que, encara que al principi no era partidari de “tantes àrees, ha cedit, però “açò no és perdre, és debatre i discutir”.

Comparteix

Icona de pantalla completa