Diari La Veu del País Valencià
La 10a campanya ‘Llegir en valencià’ comença plenament consolidada
RedactaVeu / Alzira

Enguany, amb la campanya ‘Llegir en valencià, paraules d’amor’ es presenten 11 narracions en què l’amor és protagonista: amor adolescent, desamors, amors de joventut, amors sense fronteres, segones oportunitats, amor filial… Els llibres es poden aconseguir amb el diari Levante-EMV dissabtes i diumenges per només 1 € (a excepció del primer, que es llançarà de manera gratuïta aquest diumenge) des del 21 de juny fins al 26 de juliol. També es distribuiran amb el diari Información d’Alacant entre el 5 de juliol i el 9 d’agost.

Durant la presentació, conduïda per l’humorista i guionista Eugeni Alemany, l’autora del primer títol, Maria Jesús Bolta, va destacar la necessitat d’estimar els llibres “perquè són les llavors dels pobles lliures i feliços” i va demanar que “llegim, doncs, i fem-ho en valencià, perquè llegir ens fa sentir vius i aquest és el primer pas per a la revolució”.

El director de la Fundació Bromera, Josep A. Fluixà, va agrair la col·laboració de totes les entitats i va incidir en el fet que “com a valencians i valencianes podem discrepar en moltes coses, però necessitem estar units en la nostra estima per la llengua”.

Per la seua banda, el cap de la secció de cultura, societat i suplements de Levante-EMV, Joan Carles Martí, va confirmar el seu compromís amb la campanya i el seu interés per “difondre-la a través de Levante-EMV així com la seua intenció d’arribar cada vegada a molta més gent”.

Tots els representants de les entitats patrocinadores van destacar també la consolidació d’una campanya que des de fa deu anys té com a objectiu guanyar lectors en valencià. El representant de Caixa Popular, Miquel Micó, va remarcar que “el valencià forma part dels nostres valors essencials”. El director de relacions externes de Consum, Francisco Javier Quiles, va assegurar “que portem en el nostre ADN el foment de la cultura local i, per això, coincidim plenament amb els valors d’aquesta campanya”. Jesús Huguet, en representació del Consell Valencià de Cultura, va recitar uns versos plens de simbolisme, que parlaven de l’amor i la lluita.

Per part de les institucions públiques vinculades a ‘Llegir en valencià’, Verònica Cantó –en representació de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua– va destacar “el valor de la paraula escrita perquè una societat que llig és més culta, més llesta, més democràtica i, per tant, té molt més futur”.

Inmaculada Cerdà, cap de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València, va assegurar que “les nostres paraules no moriran mentre les recordem, ens emocionem amb elles i les usem, cada vegada més, a tothora i en tots els àmbits, fins que fem normal viure en valencià”. Des de la Universitat d’Alacant, Ferran Isabel, subdirector del Servei de Llengües i Cultura, va manifestar que “l’ànima està feta de paraules. En la mesura que les fomentem, les compartim, les estimem, enriquirem l’ànima compartida de la nostra societat”.

A més, en el 10é aniversari de la campanya, junt amb les més de 50 institucions adherides a la campanya, també han participat representants de diversos municipis valencians. De fet, entre els assistents hi havia els alcaldes Diego Gómez (Alzira), Marta Trenzano (Algemesí), Pablo Puig (la Font d’en Carròs) i Neus Garrigues (la Pobla Llarga), així com regidors de cultura de diversos consistoris com Alcoi, l’Alcúdia i Canals, entre altres.

Comparteix

Icona de pantalla completa