Diari La Veu del País Valencià
Compromís, Compromís-Podem o Podem-Compromís?

RedactaVeu / València.

Mònica Oltra ha assegurat que veu “amb bons ulls” concórrer amb Podem i altres formacions polítiques a les pròximes eleccions generals, però ha manifestat que tots els partits de la candidatura conjunta han de tenir “visibilitat”.

Oltra s’ha expressat en aquests termes en declaracions als mitjans de comunicació després de mantenir una trobada amb el president de les Corts, Francesc Colomer, en ser preguntada per les declaracions del secretari general de Podem, Pablo Iglesias, en les quals va obrir la porta a arribar a acords amb altres forces polítiques en comunitats amb “particularitats”, com és el cas del País Valencià i Compromís.

“Ho veig amb bons ulls, perquè nosaltres fa ja un any i mig vam proposar construir un espai fora del bipartidisme, que fóra compartit, però des de la visibilitat de cada formació política i de cada esperit que vol conformar una gran plataforma de canvi polític, més enllà dels partits tradicionals”, ha indicat Mònica Oltra.

Sobre aquest tema, ha assenyalat que continuen “en la mateixa proposta” i ha ressaltat que “estem molt orgullosos del camí de Compromís, de les nostra sigles, de la nostra cara somrient i no volem renunciar a ella perquè no tenim per què amagar-la”.

Corrent en contra del pacte

Però en Compromís existeix un corrent molt important, el municipalista i sobretot dels militants del Boc que no volen aquest pacte després de 30 anys d’esforços per a construir una força nacionalista al País Valencià i que no depenga de Madrid.

I és que Compromís ha aconseguit obtenir un diputat en el Congrés, Joan Baldoví, un eurodiputat, Jordi Sebastià i els millors resultats electorals de la seua història el 24-M.

Cal recordar que la recent reunió entre Mònica Oltra i Pablo Iglesias a Madrid no va agradar gens a la cúpula de Compromís, ni tampoc les declaracions postelectorals .

Per la seua banda, el secretari general de Podem, Antonio Montiel, ha afirmat que la fórmula de confluència amb altres partits pot ser “molt atractiva” per a les eleccions generals, després de l’experiència assolida en alguns municipis amb les candidatures d’unitat popular.

Montiel, qui s’ha pronunciat així preguntat sobre la possibilitat que Podem i Compromís concórreguen junts a les eleccions generals, ha indicat que en les generals Podem podria ser una espècie de “nau d’abastiment” que contribuïra a crear “un nou estil d’organització política més propi del segle XXI”.

Comparteix

Icona de pantalla completa