Diari La Veu del País Valencià
IV Festa de la boca: ‘Contra les mordasses’. Aplec de ‘desemmordassadors’
Sixto Ferrero / La Canyada (Paterna)

Demà dissabte (20 de juny) a partir de les 18:30h tindrà lloc la IV edició de la Festa de la Boca, la qual enguany pretén muntar oposició contra les diverses mordasses polítiques que afecten la lliure expressió de la ciutadania. “Contra les mordasses” és el pretext triat, i per això els organitzadors expliquen que estan “ebris de mudances, entre murmuris enfebrats, rics en bons auspicis, postrats en l’entusiasme, tornant i llampant, sonorament llèpols, gojosament llestos per a la revolta” així presenten aquest aplec els seus organitzadors i amfitrions, els músics i artistes sonors Montserrat Palacios i Llorenç Barber.

El lloc serà la casa El cant del cantó, situat a la Canyada obert a tothom qui vulga anar-hi a gosar de la poesia experimental i de les músiques parlades, o fins i tot obert a participar-hi, amb micròfon disponible, comptaran, si fa no fa amb Ximo Tébar, el Col·lectiu Albastru, David Trashumante, Rafa Tormo, Xavier Caballero, Domingo Mestre, Irene Sanchis, Nelo Vilar, Miquel Àngel Marín, Juan Manuel Vera i “El Laboratori de valors”, Marta Sobrecuevas, Jesús Ge, Úrsula San Cristóbal, Cristina Gómez i Gabi Gómez… acompanyats i presentats per Montserrat Palacios i Llorenç Barber.

Barber defineix l’aplec, el contingut, l’expressió com “un esdeveniment sense final, on les més diverses músiques parlades, cridades, callades, gestuals, accionades, ecolalitzades, mussitades, escopides, ‘hipostasiades’, emparaulades… conviuen i s’agermanen amb les més discursives, mesurades, entonades, narratives, eufòriques, versiculades, eulàliques i fins i tot harmonitzades possibles”. Però l’artista sonor adverteix: “Compte, qui té boca s’equivoca!”.

Per si de cas, el festival conta les mordasses, i per tant cadascun dels assistents, actuarà com a ‘desemmordassador’ i acabarà amb una paella per a tothom, cuinada —segons ens informen— pel poeta i director d’orquestra Òscar Vidal.

Òscar Vidal, poeta, director d’orquestra i paeller.

Comparteix

Icona de pantalla completa