Diari La Veu del País Valencià
Imputen l’extresorer del PP Sanchis en Gürtel
EFE / Madrid

Ruz apunta que Sanchis va poder cooperar en l’ocultació de fons de Bárcenas a Suïssa una vegada va conéixer la investigació dirigida contra aquest. En una altra interlocutòria, Ruz decreta un bloqueig de comptes a EUA vinculats a Bárcenas i al suposat capitost de la trama Gürtel Francisco Correa.

La Fiscalia Anticorrupció havia demanat al jutge de l’Audiència Nacional Pablo Ruz la imputació d’Ángel Sanchis, qui fóra tresorer d’Aliança Popular entre 1982 i 1987, per un presumpte delicte de col·laboració amb Luis Bárcenas per al blanqueig de capitals, segons la Cadena SER.

La fiscalia entén que Sanchis va fer gestions per ajudar Bárcenas a ocultar els seus fons a Suïssa, una vegada es va conéixer que estava sent investigat. El jutge, segons l’emissora, reconeix que hi ha nous indicis de rellevància per a la recerca, procedents de les pròpies declaracions de Bárcenas i del seua testaferro, Iván Yáñez, així com de la informació subministrada per les autoritats d’EUA, que documenten les transferències des de Suïssa a dues societats vinculades amb Bárcenas.



Sanchis va ser tresorer d’Aliança Popular fins al 1987, any en què va ser substituït per Rosendo Naseiro. Tots dos, al costat del regidor del PP de l’Ajuntament de València Ángel Palop, i l’empresari José Balaguer, van ser jutjats i absolts el 1992 del delicte de finançament il·legal del partit, després que el jutge ordenara la destrucció d’unes cintes que contenien converses entre ells per haver-se obtingut il·legalment.

Comparteix

Icona de pantalla completa