El jutjat obri diligències contra Camps, l'exconsellera Johnson i Aspar per Valmor

Investiga presumptes irregularitats de la Generalitat en la compra de Valmor, empresa que va organitzar la Fórmula 1
19 juny 2015 01:00h

RedactaVeu / València.

El jutjat d'instrucció 2 de València obri diligències contra Camps, l'exconsellera Johnson i Jorge Martínez Aspar pel cas Valmor, segon informa el TSJ valencià.

Investiga presumptes irregularitats de la Generalitat en la compra de Valmor, empresa que va organitzar la Fórmula 1.

El jutjat 2 de València assumeix el cas Valmor després que el TSJ valencià perdera la competència quan l'expresident va deixar de ser diputat i aforat.

La Fiscalia assenyalava que Camps podria haver comés un delicte de malversació de cabals públics i de prevaricació administrativa de d'abril de 2006 fins al juliol de 2011. Els fets investigats corresponen a la negociació prèvia del contracte de la Fórmula 1, signatura i participació del Circuit del Motor; el contracte de la Societat de projectes temàtics i el pagament del cànon per acollir el circuit; l'aval i la compra de Valmor per part del govern valencià.
 
Així, conclou que el Gran Premi de Fórmula 1 es va organitzar per ordre de la Generalitat Valenciana de Francisco Camps i que aquest va concertar amb Jorge Martínez Aspar que seria la seua empresa la que organitzaria la prova. Aquesta no tenia ni infraestructura personal, material ni econòmica per assumir aquesta tasca, segons la querella.

En relació amb el contracte, la fiscalia assenyala que Camps, després de reunir-se amb el patró de la Formula 1 Bernie Ecclestone, i "coneixedor dels problemes financers de Valmor perquè així li ho van manifestar els seus membres", va decidir que la Societat projectes temàtics de la Comunitat Valenciana assumís l'obligació financera de Valmor per al pagament del cànon anual de la cursa (26 milions de dòlars).
 
Aquests fets, segons la fiscalia també podrien constituir delictes de malversació i prevaricació. Així mateix en relació amb l'aval de la Generalitat valenciana a Valmor, sense seguir el procediment establert per la llei i sense decret del govern valencià, podria ser constitutiu d'un delicte de prevaricació. Camps va ordenar a la consellera Lola Johnson que firmara aquest aval, tot i que no tenia competències per fer-ho.
 
next