Marzà: ‘El nou Consell acabarà amb el conflicte entre Educació i el CEIP Pare Català’

Compromís exigeix a la consellera d’Educació en funcions que s’abstinga d’aprofundir en el conflicte’ amb el Pare Català ‘perquè el nou Govern garantirà el compliment de la sentència judicial impulsant l’ensenyament en valencià’
19 juny 2015 01:00h
Pares d'alumnes del centre Pare Català de València que volen continuar amb la línia en valencià es manifesten a les portes de la conselleria d'Educació.

RedactaVeu / València.
 
El portaveu adjunt de Compromís, Vicent Marzà, s’ha mostrat aquest divendres convençut que el nou govern de la Generalitat “tindrà una voluntat inequívoca d’acabar amb el conflicte entre el CEIP Pare Català i l’anterior equip de la Conselleria d’Educació donant un compliment immediat a la sentència judicial que obligava que el planejament de centre complira amb l’article 6 de l’Estatut d’Autonomia tot garantint l’ensenyament en valencià”.
 
Per aquesta raó, Marzà ha exigit a la consellera en funcions, Maria José Català, que s’abstinga d’aprofundir en el conflicte.
 
“Primer els jutjats i després les urnes han deixat clar que la política agressiva contra el sector educatiu i l’ensenyament en valencià s’ha acabat. Estic segur que el nou equip de la Conselleria tindrà en l’impuls de l’ensenyament públic i en valencià i el consens amb el sector educatiu els dos principis rectors”, ha manifestat el portaveu adjunt de la coalició nacionalista.


 
next