Cronologia del no pacte a Benissa

Compromís per Benissa ha volgut explicar amb detall les raons i els motius pels quals no s'ha arribat a cap acord que impedisca que el Partit Popular amb Juan Bautista Rosselló al capdavant continue després de 16 anys governant el poble
19 juny 2015 01:00h

RedactaVeu / Benissa.
 
Segons Compromís per Benissa són molts els ciutadans que els han demanat que expliquen les raons que els han impedit arribar a un acord entre les distintes formacions d’esquerra perquè no continue governant el PP després de 16 anys de mandat.
 
Des de Compromís per Benissa consideren que “cal explicar amb detall les raons i els motius pels quals no s'ha arribat a cap acord que impedira que el Partit Popular amb Juan Bautista Rosselló al capdavant continue després de 16 anys governant el nostre poble”. I per això han volgut escriure la següent cronologia, la qual “descriu de manera molt resumida perquè no s'ha arribat a cap tipus d'acord:
 
24 de maig: Després de conèixer els resultats de les urnes al nostre poble, felicitem a tots els partits polítics i ens manifestem dispostos a arribar a un acord per fomentar un canvi de govern a Benissa.
 
29 de maig: Reiniciem ens convida a una reunió bilateral només amb ells el 3 de juny, nosaltres responem que no li vegem sentit a cap reunió a dos bandes ja que l'acord s'ha de tancar amb més partits, per tant demanem que s'aprofite eixa data per reunir-nos tots els partits de manera conjunta.
 
3 de juny: Ens reunim Reiniciem, PSOE, Compromís i Ciutadans per parlar dels nostres programes electorals i comprovant que coincideixen en gran part, s'aprova fer un calendari de reunions temàtiques per avançar en la negociació. Reiniciem ens dóna còpia de la seua proposta de Marc Bàsic per a un Acord pel Canvi que havia fet públic un dia abans. En aquesta reunió s'aprova per tots els grups evitar en la mesura del possible fer declaracions i/o comunicats de premsa que no fomenten un clima de confiança mútua que ajude a arribar a acords i consensos, acord que tots complim excepte Reiniciem.
 
5 de juny: Primera reunió temàtica, aquesta sobre l'organització del govern municipal. Nosaltres presentem la nostra proposta a la resta de grups i se'ns diu que és molt encertada i pràctica a l'hora de treballar. També ho fa el PSOE. La proposta de Reiniciem de fer una assemblea oberta pel canvi és acceptada per la resta de manera unànime i sense cap tipus de problema.
 
7 de juny: Segona reunió temàtica, aquesta sobre l'alcaldia i càrrecs corporatius. Nosaltres presentem la nostra proposta completa d'Acord Programàtic de Govern per a Benissa. També ho fa el PSOE, però Reiniciem es nega a parlar i debatre sobre aquest tema tot i que aquesta reunió era expressament per a això.
 
9 de juny: Assemblea Ciutadana al Taller d'Ivars amb gran èxit de públic i participació, allí tots els grups expliquem les nostres propostes i perquè pensem que cal arribar a un acord. Reiniciem manifesta que Ciutadans no ha d'entrar en eixe acord, la resta de grups ens manifestem sorpresos ja que després de tants dies de negociació no ho havien dit en cap moment. El sentir majoritari de la gent que va anar a l'assemblea és que Reiniciem boicoteja qualsevol intent d'acord.
 
11 de juny: PSOE i Compromís arribem a un acord totalment obert, transparent i amb invitació explicita a Reiniciem i Ciutadans. Un acord que manifesta clarament que dos partits que sí tenen voluntat de canvi poden arribar a posar-se d'acord, amb l'esperança sincera que fóra la flama que fera possible arribar a una majoria suficient perquè el passat 13 de juny Benissa tinguera un alcalde progressista. Malauradament no va ser així.
 
13 de juny: Gràcies a la negativa de Reiniciem a arribar a cap acord, Benissa continua després de 16 anys amb un govern del Partit Popular com així ho manifesten clarament els discursos del ple d'investidura de la resta de grups que vam estar presents en la negociació.
 
Des de Compromís “lamentem” perdre “aquesta gran oportunitat per canviar i possibilitar noves maneres de fer política amb un nou govern de progrés a l'Ajuntament de Benissa, plural, inclusiu i amb capacitat de convertir la diversitat en una riquesa”.
 
“Un govern –lamenten- en el qual tots érem necessaris i imprescindibles i en què el pacte, el diàleg i el consens esdevingueren protagonistes i valors fonamentals de la pràctica política”.
 
“Com ja sabeu, no ha sigut possible aquest pacte, senzillament perquè un dels seus actors necessaris en cap moment ha volgut pactar res, ni negociar, ni arribar a cap acord, des de la primera reunió i tal com va quedar més que demostrat en l'assemblea ciutadana que es va fer en el Taller d'Ivars”, assenyala Compromís per Benissa.
 
Per tant, conclou, “no és cert que en cap moment es concretara pràcticament res durant les negociacions, excepte l'alcaldia compartida entre Reiniciem i PSOE, l'acceptació del codi ètic que proposava Reiniciem, l'acceptació de tots els programes electorals, i res més. Mai, absolutament mai, es va parlar, i menys acordar res, sobre sous, ni dedicacions exclusives, ni regidories, ni càrrecs de confiança, etc., tal com poden també certificar la resta de partits que van participar en aquest procés del NO pacte, i qui diga el contrari, simplement menteix descaradament”.
 
La formació municipal nacionalista ha anunciat que una vegada arribats a aquest punt, Compromís comença la present legislatura “treballant a l'oposició, fiscalitzant el govern i avaluant les seues accions, i intentant que el màxim de les propostes i projectes que portàvem en el nostre programa electoral es facen realitat durant aquestos quatre anys”.


 
 
 
next