Diari La Veu del País Valencià
Mor Immaculada Tomás Subdirectora General de música de CulturArts

Sixto Ferrero / València.

Aquesta matinada ha mort Inmaculada Tomás, subdirectora general de música de CulturArts, durant molts anys i al llarg de les diferents legislatures populars directora de l’Institut Valencià de la Música (IVM), hui ens públic integrat dins de CulturArts.

Llicenciada en ciències de la comunicació, havia assumit diferents rols de rellevància pel que fa a les decisions públiques que afecten la música al País Valencià, des de direccions de festivals com el Festival de música antiga i barroca de Peníscola, fins a direccions d’altres ens públics com l’IVAECM, passant pel control de la Jove Orquestra de la ‘Comunitat Valenciana’.

L’any 1999 assumeix la direcció de l’Institut Valencià de la Música (IVM), ens que ha dirigit fins que aquest s’incorporara dins de CulturArts, aleshores assumiria la subdirecció general. Des de la direcció havia conduit amb simpatia les decisions que afectaven la promoció de conjunts, ensembles, compositors amb la mateixa diligència i maneres de fer que el partit polític al qual ha pertangut fins ara. El camp d’influència, certs mecanismes d’aproximació a les decisions, i fins i tot decisions i suports titllats d’amiguisme, o fidelitat a la ideologia, sempre han sobrevolat el tarannà, decisions i maneres de fer de l’IVM.

Tanmateix el 2010 la FSMCV li atorgava un premi Euterpe “pel seu permanent suports al col·lectiu musical bandístic valencià, representat per les societats musicals federades i la FSMCV”. També fou la responsable que el Cor de la Generalitat es professionalitzara, així com de la conservació, promoció i divulgació de músiques d’autors valencians.

Comparteix

Icona de pantalla completa