Diari La Veu del País Valencià
L’alcalde d’Alzira percebrà 16.300 € menys a l’any que Elena Bastidas

RedactaVeu / Alzira.

El nou règim salarial i de personal que ha proposat l’equip de govern de l’Ajuntament d’Alzira contempla estalvis en totes les categories dels òrgans de govern. Aquest caldrà aprovar-se al següent plenari, el proper dimecres 24 de juny.

El nou alcalde, Diego Gómez, percebrà al voltant de 16.300 € menys a l’any. De 59.159 € a l’any, el salari brut del primer edil, es veu reduït a 42.823 €. Tant Diego Gómez com la resta de regidors amb dedicació exclusiva han renunciat a una paga, i quedaran en 13 mensualitats per any.

Tal com van prometre les formacions del nou govern, s’ha eliminat la figura de l’escorta assignat a la protecció de l’alcalde. Aquesta mesura afegeix un estalvi de 15.500 € l’any més.

També s’ha rebaixat el número d’assessors, i es passa de sis a tres. Així com el seu cost, que arriba a suposar un estalvi de més del 50% en sous de personal eventual. La quantitat estalviada en aquest capítol és de 82.737 € per any.

Totes aquestes mesures, si són aprovades, suposaran una reducció de quasi 120.000€ en el cost anual del govern d’Alzira, quasi un 27% menys respecte l’equip de l’anterior legislatura.

A més a més, el resultat de tot aquest esforç pressupostari es destinarà, entre altres despeses socials, a cobrir la despesa de les beques de menjador d’estiu. Aquesta és una de les primeres mesures socials incloses en el Pacte de Govern que s’acomplirà.

Totes aquestes mesures d’ajust, tanmateix, no han afectat els sous i el nombre d’assessors que poden designar els grups de l’oposició, i així es manté la figura del secretari de grup per a tots els grups polítics.

Comparteix

Icona de pantalla completa