El Correllengua d'Ovidi Montllor començarà a caminar el 4 de juliol

La Vila de Gràcia acollirà el tret d'eixida d'aquesta iniciativa que recorrerà els territoris de parla catalana durant els propers mesos
28 juny 2015 01:00h

Racó Català.

La Vila de Gràcia, on Ovidi Montllor va passar bona part de la seua vida i hi estigué fortament lligat, acollirà els actes d’inici del Correllengua 2015. La celebració tindrà lloc el dissabte 4 de juliol a partir de les 7 de la vesprada, en un homenatge doble: en primer lloc, hi haurà un acte a La Violeta que comptarà amb la participació del músic Toti Soler, el diputat David Fernàndez i la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa.

A més dels parlaments, es farà una lectura de poemes i una interpretació musical amb acordió diatònic. A continuació, la xaranga La Mentideta acompanyarà el públic fins a la plaça de la Vila de Gràcia, on es farà l’espectacle poeticomusical de Jaume Calatayud i Vicente Monera “Memòria Viva” i es llegirà el Manifest del Correllengua 2015.

D’aquesta manera, el moviment donarà el tret d'eixida als centenars d’actes festius i reivindicatius que es faran arreu del territori durant els propers mesos per difondre la figura i l’obra de l’artista alcoià.
 

Enguany el Correllengua forma part de la Festa Ovidi Montllor. 20 anys de vacances que impulsen conjuntament la CAL, Som Països Catalans i la xarxa de Casals i Ateneus dels Països Catalans. Per això, el tradicional ‘llengua, cultura i llibertat’ que acompanya sempre els actes del Correllengua anirà de la mà del missatge de la Festa Ovidi: ‘O juguem tots o estripem la baralla’.

Una iniciativa de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL)

Des de fa 19 anys, el Correllengua treballa per a la difusió de l’ús de la llengua i la promoció de la cultura popular de les terres de parla catalana des d’una aposta lúdica, festiva, participativa i transversal. La CAL és una de les principals entitats que promocionen el moviment, especialment al Principat i a la Catalunya Nord. Coincidint amb el vintè aniversari del seu comiat, la CAL ha decidit dedicar el Correllengua 2015 a una de les figures més polifacètiques del país: el poeta, músic i actor Ovidi Montllor.

 
next