El Correllengua d'Ovidi Montllor començarà a caminar el 4 de juliol

La Vila de Gràcia acollirà el tret d'eixida d'aquesta iniciativa que recorrerà els territoris de parla catalana durant els propers mesos


Racó Català.

La Vila de Gràcia, on Ovidi Montllor va passar bona part de la seua vida i hi estigué fortament lligat, acollirà els actes d’inici del Correllengua 2015. La celebració tindrà lloc el dissabte 4 de juliol a partir de les 7 de la vesprada, en un homenatge doble: en primer lloc, hi haurà un acte a La Violeta que comptarà amb la participació del músic Toti Soler, el diputat David Fernàndez i la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa.

A més dels parlaments, es farà una lectura de poemes i una interpretació musical amb acordió diatònic. A continuació, la xaranga La Mentideta acompanyarà el públic fins a la plaça de la Vila de Gràcia, on es farà l’espectacle poeticomusical de Jaume Calatayud i Vicente Monera “Memòria Viva” i es llegirà el Manifest del Correllengua 2015.

D’aquesta manera, el moviment donarà el tret d'eixida als centenars d’actes festius i reivindicatius que es faran arreu del territori durant els propers mesos per difondre la figura i l’obra de l’artista alcoià.
 

Enguany el Correllengua forma part de la Festa Ovidi Montllor. 20 anys de vacances que impulsen conjuntament la CAL, Som Països Catalans i la xarxa de Casals i Ateneus dels Països Catalans. Per això, el tradicional ‘llengua, cultura i llibertat’ que acompanya sempre els actes del Correllengua anirà de la mà del missatge de la Festa Ovidi: ‘O juguem tots o estripem la baralla’.

Una iniciativa de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL)

Des de fa 19 anys, el Correllengua treballa per a la difusió de l’ús de la llengua i la promoció de la cultura popular de les terres de parla catalana des d’una aposta lúdica, festiva, participativa i transversal. La CAL és una de les principals entitats que promocionen el moviment, especialment al Principat i a la Catalunya Nord. Coincidint amb el vintè aniversari del seu comiat, la CAL ha decidit dedicar el Correllengua 2015 a una de les figures més polifacètiques del país: el poeta, músic i actor Ovidi Montllor.

 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat