Gothejazz 2015: Quatre dies i cinc grans ‘moment jazz’

Arriba la 3a edició del festival de jazz de Godella, del 25 al 28 de juny als Jardins de Villa Eugènia
23 juny 2015 01:00h
Cartell del Festival.
Sixto Ferrero / Godella

Durant quatre dies, Godella serà un epicentre de jazz amb un cartell molt potent, amb músics destacats del panorama estatal i internacional on el jazz llatí i les propostes amb arrel guanyaran la 3a edició que tot just comença. Quatre dies en què els Jardins de Villa Eugènia (Godella) no deixaran quasi temps per silenciar les ressonàncies que les cinc propostes presentaran del 25 al 28 de juny a les 22:30h.

Per a l’obertura (25 de juny, a les 22:30h) del festival comptaran amb el Tribut a Chet Baker, homenatge al conegut i paradigmàtic cantant i trompetista  nord-americà amb la veu de Mateo Rived i el trompetista Voro Garcia juntament a Bertrand Kientz (guitarra), Mariano Steinberg (bateria) i Ales Caserini (contrabaix) tractaran d’homenatjar amb un jazz cool, intimista i netament cristal·lí que tant va caracteritzar l’autodestructiu jazzmen nord-americà.

L’endemà, 26 de juny, al mateix escenari pujaran la bing band de Latin jazz Latina Sonora els quals, des que es van presentar al País valencià en 1985, van assolir una projecció internacional, i ja es considera una de les millors bandes de música llatina, que de ben segur arrancaran el ball, almenys això és el que la mítica banda de jazz afroamericà pretén.
 

Sense perdre les arrels, dissabte 27 (a les 22:30h) el guitarrista francès Christian Escoudé, qui combina el jazz contemporani amb la música dels seus arrels romanesos de la música gypsi, estarà acompanyat pel trio Biel Ballester Trio els quals també practiquen un tipus de jazz d’arrel europeu denominat jazz manouche.
 

El darrer dia de festival, diumenge 28, s’oferirà ració doble de jazz. En primer lloc (a les 19:30h) actuaran la Big Band del Casino Musical de Godella, amfitriona del festival (aquest concert és gratuït) els quals, amb la sempre benvinguda amplitud de sons i coneixements dins la Societat Musical, tenen un recorregut estable com a formació oferint unes músiques diferents als repertoris més tradicionals d’altres formacions més habituals.

Diumenge, en l’horari habitual del festival, tancarà el cartell el fabulós pianista i compositor cubà Pepe Rivero qui ha col·laborat amb estrelles mundials del jazz com Paquito D’Rivera, Jerry González, Javier Colina... Rivero oferirà un jazz fusió partint del seu so més immediat com és el jazz llatí amb gèneres cubans com el guaguancó, cha-cha-cha... que barreja amb bossa nova, flamenc o jazz més clàssic. Comptarà amb l’acompanyament de Georvis Pico (bateria) i Reinier Elizalde (contrabaix).

Les entrades tenen un preu de 10 euros (8 euros de bestreta); les poden aconseguir ací
  
 

next