Diari La Veu del País Valencià
Si hagués esperat l’ambulància, no sé si el meu home hauria eixit d’aquesta
RedactaVeu / Picassent

Paqui Solís ho té ben clar: “Si jo m’haguera quedat esperant l’ambulància, no sé què hauria passat aquella nit amb el meu home”. Aquesta veïna de Picassent encara recorda espantada el que va viure la nit del 6 de març en posar-se malalt el seu home i en patir, en primera persona, la retallada en el servei nocturn d’ambulància a Picassent.

En declaracions a l’emissora municipal, Ràdio L’Om, Paqui recorda que aquell dia el seu home va començar a trobar-se malament des del matí. “Per la nit es va posar pitjor i cridàrem el metge d’urgències. Vingueren una doctora i una infermera que, després de vore com estava el meu marit em van dir que era urgent portar-lo a l’hospital, però que no em garantien que l’ambulància poguera vindre”.

Per sort, recorda Paqui, “un familiar ens va poder dur a València. El meu home va perdre el coneixement, per això, si jo m’haguera quedat esperant que aplegara l’ambulància, no sé què hauria passat”, relata angoixada. El seu marit es troba ja bé, però Paqui reconeix la necessitat de disposar del servei d’ambulància.

A Picassent segueixen les iniciatives des del consistori per reivindicar aquest servei. Les més recents, la sol·licitud d’una reunió d’urgència amb el president de la Generalitat, a més de començar una campanya de firmes per la localitat. Mentre, segueixen havent casos que precisen l’ambulància i no la tenen.

‘Picassent reclama al govern valencià que l’ambulància (SVB) torne les 24 hores al Centre de Salut. Per una sanitat pública, digna i de qualitat’. Amb aquest misatge ha començat una campanya de recollida de firmes que pretén demostrar al govern de la Generalitat Valenciana la disconformitat del veïnat de Picassent per la recent retallada en el servei d’ambulància, que només està al municipi des de les 8 hores del matí i fins les 20 hores de la vesprada.

Aquesta campanya de firmes es farà extensiva pel centres públics del municipi a més de diferents llocs de la població perquè les persones interessades puguen reclamar el servei. En una setmana en què Picassent espera la resposta del consell d’una reunió demanada divendres passat amb el president de la Generalitat, Alberto Fabra, i el conseller de Sanitat, Manuel Llombart.

Comparteix

Icona de pantalla completa