Diari La Veu del País Valencià
Conselleria manté el criteri de ‘mare gestant’ al decret d’admissió d’alumnat
RedactaVeu / Europa Press / País Valencià

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana va publicar ahir al Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV) el decret d’admissió d’alumnes -aprovat pel ple del Consell-, que inclou el criteri que permet que les mares gestants computen com si ja hagués nascut el nadó per a la consideració de família nombrosa, ha informat el Sindicat de Treballadores i Treballadores de l’Ensenyament del País Valencià (STEPV).

El text oficial fa públic el Decret 42/2013 que modifica l’actual sistema d’accés als centres educatius del País Valencià. La norma introdueix alguns canvis pel que fa als criteris que s’han de tenir en compte en l’admissió d’alumnat en centres públics i concertats.

Una de les qüestions que preveu el decret és que a l’hora de concedir punts per condició de família nombrosa per a l’obtenció de plaça escolar es tindrà en compte a la mare gestant com si ja haguera nascut el xiquet o la xiqueta.

STEPV recorda que per a aquest criteri -que ja s’estava aplicant des de fa un temps-l’Advocacia de l’Estat va interposar recurs i a principis del mes de març es va conéixer una sentència del jutjat del contenciós administratiu número 10 de València que el va declarar nul perquè considerava que aquesta regulació no corresponia a la comunitat autònoma, sinó a l’Estat. Per part seua, la Conselleria d’Educació va anunciar que recorreria la resolució judicial.

Davant aquesta situació, l’administració ha publicat el decret -i pròximament es publicarà l’ordre que la desenvolupa- mantenint el criteri de mare gestant “malgrat la sentència”, reprotxa STEPV.

L’organització sindical recorda que ja ha instat, “tant en la negociació recent del decret com de l’ordre, a la retirada d’aquest punt, i en conéixer la sentència ho va tornar a sol·licitar”. “Si la Conselleria perd el recurs a la sentència, el mal que provocarà en el procés d’adscripció serà irreparable”, adverteix.

FAPA-València considera il·legal el Decret d’admissió d’alumnat

FAPA-València exigeix a la Conselleria d’Educació que retire del Decret d’admissió d’alumnat, publicat en el DOCV, la puntuació com a mare gestant com a criteri per a la valoració de les sol·licituds per a optar a una plaça escolar.

La federació de pares i mares, que ja ha manifestat en diverses ocasions l’oposició a la integritat de la norma d’admissió d’alumnat, considera que el decret és il·legal simplement perquè recull un criteri que el jutjat contenciós administratiu número 10 de València ha dictaminat que no pot sumar punts en l’accés als centres docents.

Josep Ricard Revert, president de FAPA-València, demana que es respecten les sentències i es derogue la normativa en el seu conjunt.

La nova norma d’admissió d’alumnat recull la implantació del districte únic a partir del pròxim curs, fet que provocarà “el transvasament d’alumnat de l’escola pública a la concertada, ja que l’administració pública mai ha fet una previsió d’oferta de places públiques suficients per a garantir el dret real que tenen els pares i mares d’elegir el centre públic on volen escolaritzar els seus fills i filles”, denuncien des de FAPA.

La federació de pares alerta dels perills que suposarà que a València ciutat es passe de 22 districtes a tan sols 4 o 5, perquè aquells que demanen un centre lluny del seu domicili hauran de pagar íntegrament el servei de transport escolar i, per suposat, que “la Conselleria deixarà d’invertir en aquells centres que siguen menys demandats, els abandonaran i els convertiran en assistencials”.

Comparteix

Icona de pantalla completa