Diari La Veu del País Valencià
400 viles dels Països Catalans reben la Flama del Canigó. Vídeo
RedactaVeu / Barcelona

Fa 50 anys que la Flama va creuar per primer cop el Coll d’Ares, entrant així al Principat de Catalunya i unint els Països Catalans.

La Flama va arribar al migdia al Parlament de Catalunya , on ha sigut rebuda per la seua presidenta, Núria de Gispert, acompanyada de Muriel Casals. “Junts, amb la força i la inspiració que ens dóna la Flama del Canigó que ens agermana a tots dos costats del Pirineu encararem bé els pròxims mesos”, ha dit la presidenta d’Òmnium.

“Volem un país normal, on tothom se senta a gust, amb un horitzó d’il·lusió i esperança”, ha manifestat Núria de Gispert. A l’acte també ha intervingut el vicepresident d’Òmnium, Quim Torra, que ha llegit el missatge d’enguany escrit per Nemesi Solà, veterà impulsor de la Flama i antic escolta.

A la tarda, la Flama ha sigut rebuda a la Plaça Sant Jaume de Barcelona, on diversos equips de foc l’han recollida per distribuir-la als barris de la ciutat. S’hi han celebrat activitats prèvies: actuacions de cultura popular, una xerrada, música i repartiment de coca i herbes remeieres.

El comissionat de la Flama Ivan Capdevila ha llegit el missatge i el tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens, ha dit en el seu parlament: “Esperem que siga una flama que ens permeta emancipar-nos com a poble”.

Òmnium organitza el segon concurs de fotografies a Instagram, per escollir la millor foto amb l’etiqueta #FlamadelCanigó, i també ha editat un vídeo resum de la Flama.

>

Tota la informació al web http://www.flama.cat i al dossier.

Comparteix

Icona de pantalla completa