Diari La Veu del País Valencià
FAPA-València exigix a la Conselleria d’Educació que frene la LOMCE
RedactaVeu / València

La Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes, FAPA-València, ha alertat els seus associats de les conseqüències de l’aplicació de la LOMCE “que es perpetuen de nou en les instruccions d’inici de curs i que minven la participació dels pares i mares als Consells Escolars de centre”, segons apunta en un comunicat fet públic aquest dimecres.

D’aquesta manera, a la Programació General Anual (PGA), les AMPA poden aportar propostes per a la seua elaboració el Consell Escolar, el Claustre de Professors i les AMPA, ara bé, la seua aprovació serà competència del director del centre.

“Cal tenir en compte que en la PGA s’arrepleguen aspectes importantíssims del funcionament del centre: horari, pla de convivència, programació didàctica, activitats complementàries, etc. Per tant, la pèrdua de capacitat de decisió de les famílies respecte a aquest document, redueix dràsticament la seua presència”, denuncia la presidenta de FAPA-València, Eva Grimaltos.

Pel que fa a l’horari escolar, l’equip directiu, escoltat el claustre i el consell escolar, estudiarà la jornada escolar però l’aprovació sols passa a ser competència de la direcció del centre. La federació de pares i mares demana als equips directius “participació i democràcia” a pesar de les “imposicions de la LOMCE i de la fins al moment consellera d’Educació”, al·legant que els Consell Escolars són autònoms i poden definir el seu propi funcionament.

Moratòria per als llibres de text de secundària

Així mateix. FAPA-València demana, en els cursos en què s’implante la LOMCE enguany, com ara primer, tercer d’ESO i primer de batxillerat, que s’establisca una moratòria en la compra dels llibres de text amb la finalitat d’evitar obligacions econòmiques afegides per a les famílies. “Esperem unes instruccions d’inici de curs modificades per part del nou govern per a frenar la LOMCE, que es torne a donar veu als pares i mares dins del Consell Escolar i que la presa de decisions siga qüestió de tota la comunitat educativa”, conclou Grimaltos.

Comparteix

Icona de pantalla completa